Sport Bács-Kiskun

2014.09.02. 14:03

„Nyakvágó” futás nem csak a legkeményebbeknek

A tavalyi siker után ismét megrendezik Ballószögben a félmaratont és változatos kísérőrendezvényeit.

Ö. Cs.

A szeptember hetedikén tartandó Nyakvágó-futáson vállalkozókedvtől függően több távra is várják a nevezőket. Múlt ősszel több mint 300-an teljesítették a követelményeket, vagy vettek részt a különböző testmozgási lehetőséggel tarkított programokban. A résztvevők életkora a 3-tól 79 évesig terjedő skálán mozgott, a nézőkkel együtt mintegy 1000 embert érintett a rendezvény.

Az elnevezést a Ballószöghöz közeli Nyakvágó dobtól kölcsönözték a szervezők, amelyhez a félmaratont teljesítők elfutnak a Balószög-környéki dűlőkön. Ezt a 21 kilométeres legnehezebb kategóriát 50-en futották le a komoly kihívást jelentő homokos terepen. A félmaratont színesíti még egy-egy 14, 7 és 3,5 kilométeres etap is. Nem csak futásból áll azonban a verseny: terep-kerékpározás, váltófutás és kispályás focikupa is gazdagítja a sportnapot.

A Nyakvágó a múlt évhez hasonlóan különféle családi, egészségügyi és gyerekprogramokat is kínál, ugrálóvártól, bábszínháztól kezdve, a lovagláson át, az ingyenes orvosi vizsgálatig és egészségügyi tanácsadásig. Az ősz egyik legszebb napján bárki megtalálja majd a megfelelő szabadtéri kikapcsolódást a ballószögi sportcentrumnál.

További információ, nevezési lapok, díjak, szabályok, határidők és elérhetőségek a nyakvagofutas.atw.hu honlapon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!