Sport Bács-Kiskun

2012.07.13. 17:36

Még keresik az edzőt Halason

Információink szerint több tucatnyi trénerrel felvették már a kapcsolatot a Kiskunhalasi NKSE női csapatának vezetői, de egyezség még nem született senkivel. A KNKSE-nél szeretnék, ha hétfőre befejeződne az „edzővadászat".

Tapodi Kálmán

Kényelmetlen bútordarabnak tűnik a halasi női kézilabdázók kispadja, mert egyelőre senkit sem sikerült rábírni arra, hogy a következő idényben onnan irányítsa a kék-fehéreket. Információink szerint több mint egy tucatnyi trénerrel felvették már a kapcsolatot a KNKSE vezetői, de egyezség még nem született senkivel, habár voltak egészen biztató tárgyalásaik is.

Nem hivatalos forrásaink szerint a felkértek között volt Rosta Miklós és Kenyeres József, de egyikük sem költözik most Halasra.
Kovács Attila, a halasiak klubelnöke korábban már jelezte, minden valószínűség szerint olyan tréner érkezik az NB I-es tagságot némi szerencsével megőrző halasiakhoz, aki korábban még nem dolgozott a csipkevárosiaknál.

A csapat a héten egyébként megkezdte a felkészülését, s a tizenöt fős keretből a sérült kapus Scholtz Andrea kivételével mindenki teljes értékű munkát végezhet. Az átmozgató-, és futótréningeket egyelőre a rutinos halasi szakember Paczolay Gyuláné Marica és Szloboda Mihály vezették.
Mezei János, a klub elnökségi tagja egyelőre csak annyit tudott mondani, hogy hétfőre mindenképppen szeretnék, ha megoldódna a helyzet, és befejeződne az "edzővadászat", ami sokak számára meglepő, hiszen egy komoly tradíciókkal rendelkező csapatot kellene irányítani.

A KNKSE célja a következő szezonra a 10. hely, azaz nem szeretnék, ha a szezon végén csak a visszalépéseknek köszönhetően őrizhetnék meg tagságukat a tizenkét csapatos mezőnyben. A felkészülés menetéről - vezetőedző hiányában - egyelőre nem lehet többet tudni, annyi bizonyos csak, hogy a szeptember 2-i első fordulóban a Siófok csapatát fogadják, majd a következő körben a bajnok Győrnél vendégeskednek a halasi lányok.

Ezek is érdekelhetik