Sport Bács-Kiskun

2010.05.17. 10:12

Az MLSZ döntött: ma játszik a KTE

Tegnap úgy döntöttek a Magyar Labdarúgó Szövetségben, hogy ma kell pótolni a szombaton elmaradt KTE-Ereco – Kaposvár meccset. A helyzet kissé kaotikusnak tűnik...

Borbély Károly

Melegítő játékosok helyett vizet szivattyúzó tűzoltók. Ez a kép fogadta szombaton este a KTE-Ereco – Kaposvár NB I-es találkozóra kilátogató szurkolókat a Széktói Stadionban. A pályán több helyen is hatalmas vízfoltok jelezték, hogy itt bizony nem várható meccs. A döntés Kassai Viktor játékvezető kezében volt. A spori a találkozó kezdetének időpontja előtt háromnegyed órával – 17.15-kor – a segítőivel karöltve kiballagott a játéktérre, bejárta annak minden részét, de a döntést – a szabályoknak megfelelően – a találkozó rajtjának idejében, 18 órakor hozta meg: „A játéktér alkalmatlan a futballra” – állapította meg végleg Kassai.

– Ha most vicces kedvemben lennék, akkor azt mondanám, hogy sajnálhatjuk azt a sok krémet, amit elhasználtak a masszőreink, míg a játékvezető döntésére vártunk – mondta Prukner László, a vendég Kaposvár vezetőedzője, majd így folytatta: – Úgy készültünk, hogy lesz meccs. Ugyanakkor jó döntést hozott a játékvezető. Mindkét gárdának nagyon fontos ez a mérkőzés, nem lett volna szerencsés, ha irreális körülmények között játsszuk le.

– Egyetértek kollégámmal, valóban jó döntés született. Szerettünk volna mi is játszani, de be kell látni, hogy a körülmények erre alkalmatlanok. A játékvezető főleg a tizenhatoson belüli területet vizsgálta, és meglehetősen rossz minőségÛnek találta. Sajnálom a szurkolóinkat, remélem, hogy a hátralévő meccseken kárpótoljuk őket – fogalmazott Urbányi István, a KTE-Ereco vezetőedzője, aki maga is kipróbálta, hogy miként pattan a labda a Széktói gyepén. Sehogy nem pattant...

Hogy mikor lesz lejátszva az elmaradt találkozó? Erre a kérdésre nem tudott választ adni a két szakvezető, de ez nem is az ő dolguk eldönteni. Ez a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) feladata. A testület pedig döntött: hétfőn (azaz ma) 16.30 órától kerül sor az elmaradt mérkőzés pótlására.

Az MLSZ tegnapi tájékoztatásában ez áll: „A versenybizottság vasárnap 14 órakor megtartott rendkívüli egyeztető megbeszélésén a kialakult helyzetre való tekintettel, illetve a bajnokság biztonságos és sportszerű befejezése érdekében az MLSZ elnöki jogkörrel felruházott alelnöke javaslata alapján” határoztak az új időpontról. A szövetség közleményében hozzátette: hétfő 12 órakor a szövetség szakértője megvizsgálja a mérkőzés megrendezésével kapcsolatos körülményeket, és amennyiben szükséges, előkészítteti a műfüves tartalékpályán való lebonyolítást.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kassai Viktor (balra) szombaton úgy döntött, hogy alkalmatlan a Széktói játéktere a mérkőzésre. Ma 12 órakor szakértő, és nem a spori dönt...
[/caption]

A testület a május 19-e (szerda) 18 órára kisorsolt Kaposvár – Diósgyőr bajnoki mérkőzés kezdési időpontját is módosította, ennek értelmében a találkozót május 20-án (csütörtök) 18 órától bonyolítják le. Ugyanígy járt el az MTK – KTE-Ereco meccsel kapcsolatban, azaz ezt a találkozót is csütörtökön, és szintén este 6 órától rendezik.

„A versenybizottság az eredeti terveknek megfelelően hétfőn 9 órakor is összeül, ezen a tanácskozáson a testület megvizsgálja, van-e további teendő annak érdekében, hogy a bajnokság biztonságosan, a sportszerűség szellemében fejeződjön be” – áll az MLSZ közleményében.
A helyzet kicsit kaotikusnak tűnik. Ezt megerősítette Losonczy László, a KTE-Ereco ügyvezető igazgatója is: – Nem egészen értem, hogy miért kell szakértő, amikor a játékvezető hatáskörébe tartozik, hogy lehet-e meccset rendezni az adott pályán, vagy sem. Ha hétfőn délben is alkalmatlan lesz a Széktói a játékra, akkor fogalmam sincs, hogy hol fogunk mérkőzést rendezni 16.30-kor – mondta Losonczy, aki arra a kérdésre nem is tudott válaszolni, hogy a közleményben leírt „amennyiben szükséges, előkészítteti (mármint a délben vizsgálódó szakértő – A szerk.) a műfüves tartalékpályán való lebonyolítást” mit is jelent valójában. A műkertvárosi műfüves pályát? Nem valószínű. Az a pálya ugyanis nem lett nevezve az NB I-es bajnokságra. Semmilyen engedéllyel – például biztonságtechnikai – nem rendelkezik.

Úgy tűnik, hogy ismét zavar van a Magyar Labdarúgó Szövetségben. Ragaszkodnak például ahhoz, hogy a 2009/2010-es bajnoki szezon véget érjen ezen a héten. Viszont a versenykiírás szerint a Soproni Liga tavaszi idényének időtartama 2010. február 20-tól május 29-ig tart.
Ma 9 órakor az eredeti terveknek megfelelően újra összeül az MLSZ versenybizottsága. Nem lenne meglepő, ha mégsem játszanának ma, 16.30-kor Kecskeméten meccset. Bár, a testület eddigi döntéseit nézve, ennek ellenkezője sem lenne meglepő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!