Sport Bács-Kiskun

2010.01.17. 21:27

Az edző óhaja teljesült

Egyetlen játszmát sem veszítve sikerült győznie a kecskeméti röplabdacsapatnak a Veszprém vendégeként.

Borbély Károly

„Szettveszteség nélkül kellene győzni” – mondta Gyurkó Sándor, a Kalo MÉH-Kecskemét férfi röplabdacsapatának szakmai igazgatója a szombati, Veszprém elleni extraligás meccs előtt. Az óhaja teljesült.
Az első játszma megnyerését nagyban köszönhette a türelmének a hírös városi alakulat. A nyitó etapban tizenhat pontig a hazaiak voltak előnyben, csak akkor sikerült fordítaniuk a vendégeknek. 16:14-nél a Kecskemét kivédekezett két támadást (16:16), onnantól elbizonytalanodott a Veszprém. Sem a nyitásaik, sem a nyitásfogadásaik nem voltak megfelelőek, a KSE pedig megszerezte a vezetést.

A folytatást jól kezdték a vendégek, végig vezettek, a koncentrációjuk egy pillanatra sem lankadt, és biztosan nyerték a játszmát.
A harmadik szettben már nemcsak koncentráltan játszottak a Gyurkó-tanítványok, hanem helyenként felszabadultan is. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint az, ahogyan az utolsó pontot megszerezték: a center Somodi másfél méterre ellépett a feladó Tóth I Gábortól – elvive az ellenfél blokkolóit –, Bagics Balázs pedig a szélről belépett az üresen tátongó résbe, és senkitől sem zavartatva ütötte a labdát a Veszprém térfelének parkettjére.

– Nem könnyű Veszprémben úgy nyerni, hogy a hazai alakulat egyetlen játszmát se tudjon bezsebelni. Fejben és fizikálisan mindvégig jól bírták játékosaim. Javul a formánk, ami nagyon biztató előjel a vasárnapi, Dunaferr elleni mérkőzés előtt – mondta Gyurkó, aki együtteséből Tóth I Gábort, Csala Bernátot és Dorcsák Lajost emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!