Sport Bács-Kiskun

2009.09.13. 10:06

Elhoztuk a kupát Pécsről

A Kecskemét nyerte a PVSK-Kupát. A torna legjobb játékosa Wittmann Krisztián lett.

bama.hu

Rémálomszerűen kezdődött a Pécs számára: a Kecskemét három perc alatt dobott tíz pontot, a pécsiek egyet sem. A kést a szívekben ráadásul egy ex-PVSK-s, Wittmann Krisztián forgatta meg: az irányító nyolc két hármassal bizonyította, hogy még mindig jó barátságban van a pécsi gyűrűvel.

Villogott a kecskemétiek másik alacsony embere, Marciulonis is, aki az első negyedben tíz pontot szórt. Hogy mégsem vált egyoldalúvá a találkozó, arról a pécsiek magyarjai gondoskodtak – az első negyedben ugyanis csak ők találtak be. Igaz, a képet árnyalja, hogy Ivan Perincic a pénteki találkozón megsérült, így csak civilben figyelhette, hogy a pályán mit játszanak a fekete-fehérek.

A második negyedben aztán beindult Ronnie Ross, s mivel Eilingsfeld is ekkor kezdett csak bele igazán, felzárkóztak a hazaiak – ám a fordítás csak nem akart összejönni. A kecskemétieknél ugyanis mindig akadt valaki, aki a legjobb (vagyis pécsi szempontból: a legrosszabb) pillanatban betalált. Az utolsó pillanatokig fej-fej mellett haladt a két gárda, s bár a mindent eldöntő dobás a hazaiak kezében volt, Ross hármasa kimaradt, így ismét kikapott a Pécs.

A PVSK-kupát a Kecskeméti csapat nyerte, második a Novi Sad, harmadik a Kaposvár, negyedik a Pécs lett. A torna legjobb játékosának Wittmann Krisztiánt (Kecskemét) választották.

Pécsi VSK-Pannonpower – Kecskeméti KSE 72-74
(20-25, 16-16, 15-16, 21-17)
Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 500 néző.
V.: Király, Kapitány, Söjtöry.
PVSK: Ross 13/6, Lakatos 15, Bojovics 17/12, Eilingsfeld 10/9, Helbich 1. Cs.: Czigler 1, Lepsényi 8/6, Ruják A. 4, Hosszú 3/3, Tóth P., Kovács P. Vezetőedző: Kmézics Zorán. Edző: Halmai Gábor.
Kecskemét: Marciolunis 22/12, Csabai 2, Dale 12, Tóth N. 9/3, Csorvási 2. Cs.: Szabó T. 2, Wittmann 14/12, Dénes, Johnson 9, Will. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.
Kipontozódott: Szabó T. (35. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!