Sport Bács-Kiskun

2009.08.07. 18:27

A mérleg és a centi mindent elárult

Véget ért a fogyókúra versenyünk: a hat hölgy öszszesen 41.8 kilótól szabadult meg az elmúlt három hónapban. A győztes Vargáné Zolnai Szilvia lett, aki több mint 12 kilónak intett búcsút.

Sebestyén Hajnalka

A Petőfi Népe és a FormaZona sportközpont közös versenyén végig nagy volt a hajrá, a hölgyek – Szalai Erzsébet, Laczi Éva, Molnárné Márti, dr. Feketéné Pataky Ilona, Vargáné Zolnai Szilvia és Mezei Klára – dícséretre méltóen küzdöttek.

Az első néhány napot, és izomlázat leküzdve beindult a gépezet, és ha a kilók nem is olyan nagy mértékben, de a centik igencsak fogytak. Látványosan, hiszen hetente találkoztunk, és szemlátomást csinosodtak. Az előírt heti 3-4 edzés helyett, többen szorgalmiból plusz edzéseket is beiktattak. Hamar rákaptak a sportos életmód ízére. Az előírt diétát is könnyedén fogadták, egyiküknek sem esett nehezére a könnyedebb ételekre való átállás.

A héten összegezték a verseny eredményeit a sportközpont edzői, majd kihirdették az eredményt. Az ünnepélyes pillanatra a hat hölgy közül öten érkeztek meg, Klári ugyanis már korábban elutazott nyaralni. Kovács Krisztina és Tűri Virág edző, akik végig segítették a lányok munkáját, a végeredmény ismertetése előtt megköszönték a hölgyek munkáját, és a továbbiakban sok sikert kívántak nekik, és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is az egészséges életmódnak hódolnak. S mint mondták ők is sokat tanultak a sportközpont első fogyókúra versenyéből, melyet ősszel folytatni szeretnének.

Az eredmények alapján Vargáné Zolnai Szilvia nyerte a versenyt, ajándéka egy egyéves FormaZona bérlet! Az eredményhirdetés után Szilviát arról kérdeztük mennyiben változott meg az élete az elmúlt három hónapban.
– Egyelőre alig jutok szóhoz, annyira meglepődtem, hogy én nyertem. Úgy gondoltam Erzsi lesz a nyerő, hiszen nagyon keményen dolgozott, és elég ránézni, mekkora változáson esett át, alig lehet ráismerni – mondta Szilvi, aki a meglepetéstől függetlenül boldogan mosolygott. – A sport most már életem részévé vált, el sem tudom képzelni a napomat nélküle. Előtte egy kis lustaság voltam, szinte semmi sport, ami meg is látszott rajtam. Van még feleslegem, de az elmúlt hetek, és az eredmény lendületet adott ahhoz, hogy folytassam a munkát, és elérjem az álomsúlyt, a 70 kilót. Egészségem is sokkal jobb, erősebbnek, fittebbnek érzem magam. Köszönöm barátaimnak és családomnak is, hogy végig szurkoltak nekem.

A többi hölgyet pedig arról faggattuk, mi volt számára a legemlékezetesebb a verseny alattt. Mindenki egyetértett abban, hogy valamennyien nyertesek, hiszen egy teljesen új életmódot szerettetek meg velük. Ruhatáruk mélyéről ismét előkerülhettek a csinosabb darabok, egészségesebben étkeznek, könnyebben megy a lépcsőzés, jobb a kondiciójuk, sőt többüknek egészségügyi problémáik is megszüntek. Végül azzal búcsúztak egymástól, hogy továbbra is járnak edzeni, sőt a nyár vége előtt még egy közös kerti parti is belefér.

Szalai Erzsébet 132 kg 108,6 kg = 23,4 kg

Laczi Éva: 79 kg - 72 kg = 7 kg

Molnárné Márti 86 kg - 80 kg = 6 kg

dr. Feketéné Pataky Ilona 72 kg 67,6 kg = 4,4 kg

Vargáné Zolnai Szilvia 103 kg 90,5 kg = 12,5 kg

Mezei Klára 89 kg 80,5 kg = 8,5 kg

Laczi Éva: 79 kg - 72 kg = 7 kg

Molnárné Márti 86 kg - 80 kg = 6 kg

dr. Feketéné Pataky Ilona 72 kg 67,6 kg = 4,4 kg

Vargáné Zolnai Szilvia 103 kg 90,5 kg = 12,5 kg

Mezei Klára 89 kg 80,5 kg = 8,5 kg -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!