Sport Bács-Kiskun

2009.06.09. 15:35

Sztojan Ivkovics előbb az Univer-örökséget szeretné rendezni

Néhány napja ismét nagy az érdeklődés a kecskeméti férfi kosárlabda iránt.

Rajtmár István

Kezdődött azzal, hogy a zuhanyhíradó bejelentette: a bajnoki ezüstérmes Pécs szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics „átigazol” az újjászerveződő klubhoz. Szombaton a hírt hivatalosan is megerősítették, s azóta folyamatos a találgatás: ki megy, ki marad és ki érkezik az élvonalbeli gárdához. A legilletékesebbet, Sztojan Ivkovicsot kérdeztük:


– Mi az igazság: maradnak a régiek, vagy teljesen új csapatot épít?
– Csak akkor szeretnék erre választ adni, amikor már minden területen tisztán látok, amikor érdemben is megkezdődnek a tárgyalások.

– Mi akadályozza jelenleg az érdemi tárgyalásokat?
– Első feladatként az Univer-örökséget, a folyamatosságot kell rendezni. Az előző klubbal élő szerződése van néhány játékosnak, többek között Tóth Péternek és Csorvási Milánnak is.

– Önnek van már aláírt szerződése?
– Szóban köteleztem el magam Kecskemétre, de minden szóbeli megállapodásunkat betartom. Aki ismer, tudja jól: maximalista vagyok, csapataimból, játékosaimból igyekszem a legjobbat kihozni.

– A hírek szerint kevesebb pénzből kell elődjeinél jobb eredményt produkálnia...
– Nem feladatom az anyagiakkal foglalkozni. Azokra számítok, akik a jelenlegi feltételeket elfogadják – mondta Sztojan Ivkovics. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!