Sport Bács-Kiskun

2009.05.25. 15:02

Három ezüst, egy bronz

Három ezüst- és egy bronzérmet szereztek egyéniben az Univer KTE birkózói, míg csapatban a dobogó harmadik fokára állhattak fel a hétvégi kötöttfogású országos bajnokságon.

Borbély Károly

– Elégedett vagyok, de kis szerencsével akár még jobb eredménnyel térhettünk volna haza – mondta Tihanics Tibor, az Univer KTE birkózóinak vezetőedzője a hétvégi, egri kötöttfogású országos bajnokságot követően, ahol sportolói közül egyéniben Majer Roland (55 kg), Dajka Zsolt (84 kg) és Nagy József (96 kg) ezüst, Dömötör László (120 kg) bronzérmet szerzett. Csapatban az FTC és a BVSC mögött a harmadik helyen végeztek a kecskemétiek.

– Dajka az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltánnal birkózott a döntőben. A párharcot három bíró vezette: két magyar és egy horvát. Zsolt egy perc ötven másodpercen keresztül ment előre, a horvát jelezte is, hogy Fodor passzív, de a másik két bíró ezt nem így látta, nem intették meg az olimpiai második helyezettet. De ezt nem panaszként mondom, csupán azért, hogy mindenki tudja: egy olimpiai érmessel szemben nem könnyű nyerni. Olyan a helyzet, mint az ökölvívásban: ha szeretné valaki elhódítani a világbajnoki övet, akkor annak kiütéssel kell győznie – tette hozzá Tihanics, aki már a  hétvégi orosházi szabadfogású ob-ra készíti fel társaságát.

– A mostani országos bajnokság hét döntőjében három univeres volt, ez mindenképp példaértékű. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is szép számmal szállítottuk az érmeket, remélem, hogy a viharsarki látogatásunk után sem lesz másként – fogalmazott a hírös városi szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!