Sport Bács-Kiskun

2008.01.10. 21:11

A Kecskeméti TE játékosai megúszták a „súlypénzt”

Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője nem foglalkozik azzal, hogy erősödik a Fradi. Ő a saját „kertjét” szeretné a legszebbre, a legjobbra varászolni.

Borbély Károly

– Nem fogja elhinni, de senkinek nincs egyetlen kiló súlyfeleslege sem! – mondta örömmel Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE vezetőedzője a csapat idei első edzésén, miközben labdarúgói szorgalmasan rótták a köröket.

Ez azt jelent, hogy minden játékos megúszta a büntetést. Kikötés volt ugyanis, hogy akinél többet mutat a mérleg, mint az ünnepek előtti hazautazás előtt, annak a pénze fogja bánni az ételektől, italoktól felszedett kilókat.

A másik örömhír a klub házatájáról: Yannick időben megérkezett Kamerunból, nem úgy, mint a nyáron.  
– A gárda pénteken és szombaton orvosi vizsgálatokon vesz részt, valamint felmérjük a játékosok kondícióját. A kapott eredményeket látva négy csoportra fogom osztani a társaságot. Minden egység más feladatot végez majd, aszerint, hogy kinek milyen gyakorlatokra van szüksége – mondta Szivics mester, akinek jugoszláv professzor segíti a munkáját a felméréseknél. Hoztunk úgynevezett polárokat, ami az edzőmeccseken a játékosok mellkasán lesz. Már a félidőben látni fogom számítógépen, hogy egyesek mennyit sprinteltek, kocogtak. Minden ilyen adatra szükségem van, precízen szeretném összeállítani a csapatot. Egy biztos: nem lesznek kondícionális gondjai a labdarúgóimnak, akiknek 3X12 napos programot vezénylek, úgy, hogy minden 12. nap után egy napot pihenhetnek.

Ott volt a KTE első edzésén Koszó Balázs, aki a jövő héten ismét indul Olaszországba csapatot keresni. Vele kapcsolatban a következőket mondta a hírös városi lila-fehérek trénere: – Én mielőbb szeretnék tiszta képet kapni. Vagy menjen, vagy maradjon. Annak nem örülnék, ha ingázna köztünk és valamelyik olasz csapat között.

Erősödik a Fradi! – vetettük fel a mesternek, aki komor arccal így reagált: – Hányszor kell még elmondanom, hogy nem foglakozom a Fradival! Csak a saját „kertemet” nézem, azt szeretném a legszebbre, a legjobbra megcsinálni.
A „kertépítés” – már ami a „növényeket” illeti – jelenleg így áll a Kecskeméti TE-nél: érkezett romániából egy jobb oldali és egy középső védő. Pécsről jött Rozsi József, aki balbekként bevethető, Tamásiból a csatár Kósa Krisztián, míg Orosházáról a középpályára Koncz Zsolt. Eddig az utóbbi kettő szerződtetése tűnik biztosnak.

A klub szerződést bontott a cserekapus Esterházy Mátyással. Szabó Lászlót és Mojzes Róbertet Tökölre, Kurucsai Milánt, Kása Tibort és Borsos Csabát Mezőkövesdre, míg Ábel Pétert Orosházára szeretnék kölcsön adni.  

Ezek is érdekelhetik