SÉTA

2013.05.10. 13:08

Bányais Nap: A sportban a feleségcipelés vitte a pálmát

Minden évben nagy várakozás előzi meg iskolánkban a Bányais Napot, mert mindig a diákoké, értünk van, rólunk szól. Az idei különlegessége volt, hogy minden programja Finnországról, illetve az északi országokról szólt.

Kovács Anna, 9/B Bányai Júlia Gimnázium

Iskolánk 10/A osztályának néhány tanulója részt vett a Europe Directes című versenyen, ennek volt egyik feladata egy tematikus diáknap megszervezése. A mieink Finnországot „húzták”.

A versenyt nem nyerték meg, iskolánk diákjainak azonban maradandó élményt szereztek munkájukkal. A Bányais Nap keretein belül mindent megvalósíthattak, amit elterveztek. Bemutatták például a finn formatervezést és építészetet, valamint olyan északon született műszaki találmányokat, melyek megkönnyítik mindennapjaikat. A szervezők figyelme szinte mindenre kiterjedt: a finn mesehősöktől az Angry Birds-en át egészen a finn gasztronómiáig. Iskolánk menzája ezen a napon különleges finn menüvel szolgált a tanulóknak és pedagógusoknak. A sport sem maradt ki. Volt lékhorgászat, üvöltőverseny, valamint csizmadobó verseny is. Végül a „feleségcipelő” vitte a pálmát. Ezek a finnek tudnak élni!

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!