SÉTA

2007.12.06. 08:04

Hol érzem jól magam ?

Lehet,hogy furcsán hangzik, de én igazán jól érzem magam az idősek társaságába. Ki gondolná, hogy milyen érdekesek. (Mert én nem gondoltam.)

Berkes Hajnalka, Constantinum

Amikor a szomszéd bácsival kezdek beszélgetni, akkor nem akarom, hogy hagyja abba egyből, hanem szeretettel meghallgatom. Eleinte nem igazán érdekelt amit beszélt, mert nem figyeltem eléggé rá, állva el tudtam volna aludni, de amikor az első könnycsepp csordult ki a szeméből, akkor a helyébe képzeltem magam, és rájöttem, hogy nem is olyan unalmas. Sőt érdekes! Végülis Ők már több mindent megéltek, és tudják, mi a "dörgés".

Persze nem minden téren, van olyan is, amikor csak mondják, meg mondják,  és nem is akarják befejezni. Lehet, hogy mi is ilyenek leszünk, és majd azért nekünk is jól fog esni a fiatalokkal való beszélgetés. Inkább beszélgetek a szomszéd bácsival, mint hogy valami idétlen filmet, vagy reklámot nézzek, az idősek is tudnak annyi történelmet, mint a könyv. Összegezve szeretem a társaságukat, mert egyszer már ők is végig járták azt az utat, ami még előttem van és tudnak régimódi tanácsot adni.

2. Számomra az igazán érdekes hely a templom. (Nem kell azt gondolni, hogy „szentfazék” vagyok!), de szeretek templomba menni. Ha nem járnék a Constantinumba, akkor is minden hétvégén elmennék, mert kötelességemnek érzem. Szerintem nem csak nekem kellene így gondolnom, hanem minden embernek, aki katolikusnak érzi magát. Egyébként azért szeretek menni, mert sok olyan ember van, akivel csak ilyenkor tudok találkozni, mert épp más városba tanul, vagy kollégista. Jó érzés volt osztálytársakkal is találkozni, legalább van 1 közös dolog, ami összeköt minket, és ez az Isten.

A misén a kedvenc részem - mert olyan is van ám -, az pedig amikor "Köszöntjük egymást a béke jelével", vagyis kezet fogunk. Ilyenkor mindenki mosolyog, és boldog, ez nekem nagyon jó érzés. Legalább a templomba nincs vitatkozás, veszekedés. Nekem ez egy nagyon jó társaság.

Ezek is érdekelhetik