A magyar piacon is bemutatkoznak a Renault hibrid modelljei

A Renault három új E-TECH Plug-in Hybrid modellel folytatja az elektrifikációs offenzíváját. A népszerű modellek a Clio, a Captur, valamint a Megane választható hibrid változatban. Az autók a kecskeméti Formont Autó Kft. Renault márkakereskedésében is megrendelhetők.

Három újdonság

Az ikonikus Clio hibrid változata megtestesíti a Groupe Renault jövő mobilitásáról szóló képét. A városi utakon töltött idő akár 80 százalékában teljesen elektromos üzemmódban utazhatunk vele. Számos, az önvezetés felé mutató vezetéstámogató rendszerrel rendelkezik, magában foglalja az online kapcsolatot.

A Renault Captur E-TECH Hybrid, a városi terepjárók egyik legnépszerűbb képviselője mostantól E-TECH Plug-In Hybrid motorral is elérhetővé válik. Az elmúlt 25 év emblematikus modellje, a Mégane szintén új életre kelt, frissült kialakítással, felszereltséggel és a legmagasabb szintű technológiákkal rendelhető. A Grandtour változat után a Mégane ferdehátú is E-TECH Plug-in Hybrid motorral érkezik 2021 első felében.

E-TECH Hybrid technológia

A Renault több mint 10 éve tölt be úttörő és piacvezető szerepet az elektromos járművek terén, és az ebben, valamint a Formula-1-ben szerzett tapasztalatai során szerzett szakértelme teszi ma lehetővé, hogy dinamikus és hatékony hibrid hajtásláncokat kínáljon olyan járműveken, amelyek az autópiac legkeresettebb szegmenseit képviselik.

A Renault mérnökei által kifejlesztett és szabadalmaztatott E-TECH Hybrid technológia alapját két villanymotor, egy innovatív körmös kapcsolású váltó és egy belsőégésű motor adja. Az E-TECH Plug-in Hybrid esetében az akkumulátor nagyobb kapacitással rendelkezik, azért, hogy a teljesen elektromos vezetésre még nagyobb távon legyen lehetőség a napi használat során.

A Renault E-TECH technológia ötvözi az elektromos motor összes előnyét: csendes ugyanakkor lendületes indulás, valamint akkumulátor-töltés lassulás és fékezés közben, a nagyobb vezetési élményért.

65 km elektromos üzemmódban

A Renault hibrid technológiája az alábbi előnyöket kínálja:

– A városi utak akár 80 százalékát tisztán elektromos üzemmódban tehetjük meg, miközben akár 40 százalékkal alacsonyabb fogyasztást érhetünk el az E-TECH Hybrid motorral.

– Városban akár 65 km-t vezethetünk teljesen elektromos módban, és élvezhetjük az E-TECH Plug-in Hybrid nyújtotta elektromos autózás örömét, akár 135 km/h sebességig.

Clio hibrid: egyedülálló vezetési élmény

Az új modellek közül a Clio már elérhető. A Clio modellcsaládban először szerepel a teljesen hibrid E-TECH motor. A hagyományos belsőégésű változatok kiegészítéseként, valamint a megnövelt elektromos hatótávnak és gyors reaktivitásnak köszönhetően az indulás és a gyorsítás során egyedülálló vezetési élményt kínál, messze felülmúlva mindazokat, amelyeket a piac többi hibrid városi autójánál megszokhattunk. A hibrid technológiának köszönhetően a kényelem és a teljesítmény ötvözésével a legmagasabb szegmenshez méltó dinamikus funkciókkal áll rendelkezésre, miközben megőrzi az elmúlt 30 évben méltán elismert sokoldalúságát.

A 140 LE-s Clio E-TECH hibrid motorja emellett maximális hatékonyságot és páratlan válaszkészséget kölcsönöz a modellnek, miközben a regeneratív fékezés, az 1,2 kWh (230 V) akkumulátorok nagy töltőkapacitásával és az E-TECH rendszer hatékonyságával együtt segíti az energia optimalizálást. A városi utakon töltött idő 80 százalékában teljesen elektromos üzemmódban vezethetünk, így akár 40 százalékos fogyasztás-megtakarítást érhetünk el a belsőégésű motorhoz képest városi ciklusban, a vezetési szokásaink megváltoztatása nélkül. Teljesen elektromos üzemmódban a Clio E-TECH Hybrid akár 70-75 km/h sebességgel képes haladni.

A modell egyrészt a piac egyik legmodernebb és legátfogóbb vezetéstámogató rendszer-együttesével rendelkezik, beleértve a EASY PILOT nevű rendszert (ez sávkövetést, követési távolság- és sebességtartást biztosít), ami 2. szintű önvezető funkciók közé tartozik. A 9,3”-os képernyővel és az újonnan megjelent Renault EASY CONNECT online elérést lehetővé tévő rendszerrel pedig számos multimédiás extrát kínál.

Elérhető árakon

A Renault E-TECH hibrid és plug-in hibrid modelljei az alábbi kezdőártól érhetők el a magyar piacon:

A Clio E-TECH Hybrid 7.099.000 forinttól,

a Captur E-TECH Plug-In Hybrid 10.749.000 forinttól,

míg a Megane E-TECH Plug-In Hybrid 10.899.000 forinttól indul.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!
szponzorált tartalom
Vásárolj Kiváló Minőségű Élelmiszert!
72 másodperces titok
Ez izgalmas! 43 év után kiderülhet, honnan jött a leghíresebb földönkívüli üzenet
gyűjtés / 8 perce
A védekezésben résztvevőket és a rászorulókat is támogatják az önkormányzatok
Folytatják a vidéki nagyvárosok önkormányzatai a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését.
Gyász
"Szívedben nem volt más csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HAJAGOS IMRÉNÉ Szijártó Mária kerekegyházi lakos, 63 éves korában elhunyt. Temetése 2020. december 7-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy vitéz SZABÓ LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 85 éves korában hirtelen elhunyt. Temetése 2020. december 8-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Amikor Isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a lélegzés túl nehéz lett, átölelt és mondta: gyere haza." Megrendülten tudatjuk, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, anyósunk, testvérünk, sógornőnk BEREGSZÁSZI JÓZSEFNÉ Hatvani Ildikó 2020. november 23-án, életének 69. évében örök nyugalomra lelt. Felejthetetlen halottunkat 2020. december 7-én, 15.00 órakor római katolikus szertartás szerint kísérjük utolsó útjára a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család tisztelettel kéri a szertartást követő részvétnyilvánítás mellőzését. Emlékét soha el nem múló szeretettel megőrizzük.
Idézet:Végül majd ottleszek egy halk szóban,egy dalban,mit a szél sodor,ott leszek egy véletlen pillanatban,hol még őszinte az a mosoly." Papp Ádám Szöveg: Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették ,hogy GELENCSÉR MIHÁLY /autószerelő mester/ soltszentimrei lakos 86 éves korában elhunyt. Temetése 2020.decemebr.5-én 15.00 órakor a soltszentimrei temetőben.A gyászoló család
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, nem örül sz már nekünk szerető szíveddel. Bennünk él egy arc, végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlhatnak évek, szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédmamám özv. GEISZT SÁNDORNÉ Szvák Irén helvéciai lakos, 80 éves korában elhunyt. Temetéséről később intézkedünk. A gyászoló család.
"Amíg éltél nagyon tudtál szeretni, amíg élünk nem fogunk feledni." Fájó szívvel tudatjuk, hogy MARSA IMRÉNÉ Csányi-Tóth Mária kecskeméti lakos, 78 éves korában, hirtelen elhunyt. Temetése 2020. december 4-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Szerető anya voltál, drága nagymama, bánatos családodnak most az őrző angyala." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VASLÓCZKI JÁNOSNÉ Kulman Mária Kecskemét-ménteleki lakos, 89 éves korában elhunyt. Temetése 2020. december 3-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,... mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet soha meg nem szűnik." 1 Kor, 4-8 Megtört szívvel tudatjuk, hogy SZEVERÉNYI MÁTYÁSNÉ Dinnyés Rozália életének 87. évében Isten békéjében elhunyt. Temetése 2020. december 5-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Lelkiüdvéért a szentmise a temetés után lesz a kecskeméti Nagytemplomban 11.30 órakor. Minden külön értesítés helyett. Gyászoló családja.
„A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szeliden s nézik, nézik a csillagok." József Attila Fájó szívvel tudatjuk a barátokkal, ismerősökkel, hogy Kőrösi József 77 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2020. december 4-én, pénteken 13 órakor lesz a kecskeméti Köztemető ravatalozójánál. Felesége Kati és családja, húga Éva és családja
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KÁLVIN GÁSPÁR kecskeméti lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2020. december 4-én, 14.00 órakor lesz a nyárlőrinci temetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOZMA SÁNDOR TIBOR kecskeméti lakos, 76 éves korában, 2020. november 22-én elhunyt. Temetése 2020. december 3-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben a római katolikus egyház szertartása szerint. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Nem ezt akartam, nem így akartam, szerettem volna még élni, de a halál könyörtelen volt el kellett menni..." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VARGA JÓZSEF kecskeméti lakos, 65 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. december 1-jén, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, aki a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
„Elcsitult a szívetek, mely értünk dobogott, Pihen a kezetek, mely értünk dolgozott. Számunkra Ti soha nem lesztek halottak, Örökké élni fogtok, mint a csillagok.” Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették őket, hogy Forgó József és Forgó Józsefné (Született: Németh Sarolta) 72. házassági évfordulójuk után csendesen elhunytak.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy SÁRAI-SZABÓ MIHÁLY kecskeméti lakos, 73 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2020. december 2-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlnak az évek szívből szeretünk, s nem feledünk téged." ANTAL JÓZSEFNÉ Antal Mária halálának 4. évfordulójára. Szerető családja.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HOMOKI PÁL kecskeméti lakos, 67 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. december 1-jén, 9.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemető szóróparcellájánál. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KOTHENCZ JÓZSEFNÉ Nemes Julianna jakabszállási lakos, 87 éves korában, hosszantartó súlyos betegségben elhunyt. Szerettünket 2020. november 28-án, 14.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a jakabszállási temetőben. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ MÁRTON ANDRÁS nyg. rendőr alezredes kecskeméti lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2020. december 1-jén, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy özv. VAS FERENCNÉ Nagypál Piroska kecskeméti lakos, 80 éves korában rövid súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. november 27-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy KIS KÁROLYNÉ Mészáros Julianna kecskeméti lakos, 80 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2020. november 26-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
illegális migráció / 25 perce
Újabb alagutat találtak a határőrök Kunbajánál
baon.hu
díjmentesen / 29 perce
A legtöbb szájüregi daganat súlyossá válása megelőzhető évenkénti szűréssel
Győző kezdeményezett / 37 perce
Így békült ki Győzike és Gáspár Zsolti – egy évig nem beszéltek
szemtanú kerestetik / 42 perce
Négy férfi vihette el a utah-i sivatagból a rejtélyes monolit fémtömböt
nem bírja nélküle / 50 perce
Neymar: meg kell oldanunk, hogy jövőre Messivel játszhassak
Kormányinfó / 59 perce
Gulyás Gergely: minden nyugdíjas levelet kap Müller Cecíliától (élő)