Hirdetés

2023.09.25. 12:28

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár színes programkavalkáddal készült a Mobilitási Hétre

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár idén is változatos programokkal várta az érdeklődőket a Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Napon azzal a céllal, hogy az önfeledt, közös időtöltés és alkotás révén felhívja a szülők és gyerekek figyelmét a környezettudatosságra és a tudatos közlekedésre.

PR cikk

A legkisebbeket a gyár kabalafigurája, MoKi különböző játékos feladatokkal és színezőkkel szórakoztatta, az idősebb gyerekek pedig energiahatékonysággal kapcsolatos kvízben mérhették össze a tudásukat.

A programoknak fontos üzenete volt: a közlekedés-tudatosság erősítése már a gyerekeknél is. A kisebbek KRESZ pályán hajthattak végre különböző feladatokat biciklivel, az idősebbek pedig KRESZ teszteken mérhették össze a tudásukat. A láthatósági sátorban az érdeklődők megtapasztalhatták, hogyan kell a közlekedés során megfelelő módon ki- és megvilágítani egy járművet vagy gyalogost.

A rendezvényen a gyár bemutatta az üzemben használt speciális kerékpárjait, valamint képviseltette magát a kerékpáros felvonuláson, amelyet egy, tisztán elektromos hajtású EQB vezetett fel.

A Mercedes-Benz Gyár egy látványos, miniatűr installációval is készült az esemény résztvevői számára. Ezen egy különböző növényekből, virágokból álló mini kert, annak élővilága és egy napelemes rendszer volt látható egy EQB modell kicsinyített másával, ezzel felhívva a figyelmet a megújuló energia használatának fontosságára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában