Hirdetés

2023.08.07. 10:37

Logisztikai kihívások az italgyártásban

Az italok szállítmányozása első pillantásra egyszerű feladatnak tűnhet, hiszen a különféle rekeszes megoldások évtizedek óta használatban van ebben az iparágban. A Schoeller Allibert visszaforgó csomagolás gyártó cég szakértőjével beszélgettünk, aki bepillantást engedett ebbe a mégis komplex és kihívásokkal teli területbe.

PR cikk

Forrás: schoellerallibert.com/hu

“A speciális csomagolás sokszor magától értetődő, hiszen mindannyian azt szoktuk meg, hogy az italok rekeszekben érkeznek a szupermarketekbe, éttermek raktáraiba. De a megbízható csomagolás számtalan okból kifolyólag szükséges az italgyártásban, például a könnyű rakodáshoz és a biztonsághoz egyaránt elengedhetetlen” - mutat rá a Schoeller Allibert szakértője.

Az italok törékenyek lehetnek, és hajlamosak sérülésekre, szivárgásra vagy megöntésekre. A megfelelő csomagolás biztosítása kritikus szerepet játszik a termékek biztonságos szállításában.

“A strapabíró rekeszek biztosítják az italok sértetlenségét, így alig vagy egyáltalán nem keletkezik selejt a kiskereskedésekben vagy a gasztroiparban.”

Arról se feledkezzünk meg, hogy az italgyártás az élelmiszer-előállítás egy része, ezért szigorú higiéniai előírásoknak is meg kell felelni, amelyek az egészségügyi és biztonsági szabványokat tartalmazzák. Ez befolyásolja a csomagolás, a szállítás és a tárolás módját egyaránt.

“A megfelelő hőmérséklet, a tiszta szállítóeszközök, a száraz szállítási körülmények mind beletartoznak az italszállítási feltételek közé” - mondja a visszaforgó csomagolásgyártó cég képviselője. - “A Schoeller Allibertnél közel 60 éve fejlesztjük és gyártjuk az újrahasznosítható műanyagból készült italos rekeszeket, amelyek mind megfelelnek a felsorolt kritériumoknak.”

A többutas csomagolóanyagok előnyben részesítése az egyszer használatos szétszakítható rekeszekkel szemben ráadásul az italgyártás terén is egyre fontosabbá válik.

“Az italgyártó cégeknek is egyre több fenntarthatósági követelménynek kell megfelelniük, mint az újrahasznosításnak, a hulladékcsökkentésnek és az energiatakarékosságnak. Ez befolyásolja a csomagolás, a szállítás és a logisztikai folyamatok tervezését egyaránt. Az olyan rekeszekkel, mint amilyeneket a Schoeller gyárt partnereinek ki lehet pipálni ezeket a sorokat is a listáról, hiszen csapatunk 360°-os megoldása biztosítja az elhasznált rekeszek újrahasznosítását is.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában