Hirdetés

2023.07.28. 08:40

Idén is felpezsdült ÁGOTA Falva – zajlik a 26. ÁGOTA Tábor! – galériával, videóval

Július 21-én újra kitárta kapuit a 26. ÁGOTA® Tábor, az Állami Gondozottak Országos Találkozója, amelynek idén már második alkalommal ad otthont a Bács-Kiskun vármegyei Tass-Alsószenttamáson ÁGOTA Falva. Ebben az évben több mint 500 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal tapasztalhatja meg, hogy miért emlegetik az ÁGOTA Tábort 10 napos mennyországként.

PR cikk

Fotó: Gémes Sándor

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató rendezvényén 500, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermek vesz részt, akik a 10 nap során rengeteg élménnyel gazdagodhatnak. Emellett pedig képzett önkéntesek foglalkoznak a fiatalokkal, akik az élményprogramokba ágyazott terapeutikus csoportmunka során próbálnak meg releváns válaszokat megfogalmazni a gyermekekben felvetődő félelmekre és kérdésekre. – A bizalom, a kiszolgáltatottság kérdésköre és a jövőkép, valamint a teljesítményhez való viszony témájában a segítők napról napra olyan foglalkozásokat valósítanak meg játékos formában, amelyben a gyermekek bátran és őszintén beszélgethetnek egymással az érzéseikről – fogalmazott Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője.

A 26. tábor negyedik napján több mint 500 táborozó előtt az ÁGOTA Közösség vezetője beszélt arról, hogy milyen kiutat találhatunk a kiszolgáltatottság állapotából. – Sokszor csak egy pillanat kérdése, miként döntünk, milyen úton indulunk el, és ezzel meg tudjuk-e változtatni az életünket. Amellett azonban, hogy merjünk és tudjunk segítséget kérni, szükségünk van egy megtartó közösségre is, amely támogat és végigkísér a jó úton – emelte ki a táborvezető.

A 20 éves Kántor Bianka másodszor vesz részt az ÁGOTA Táborban, most önkéntesként érkezett. – Gyermekként voltam táborozó, akkor döntöttem úgy, hogy visszatérek, mert annyira jó itt a hangulat, annyira erősítik egymást a sorstársak, hogy úgy éreztem, muszáj visszatérni. Segítőkként azon vagyunk, hogy a gyermekek minél jobban érezzék magukat – magyarázta a fiatal lány. Hozzáfűzte, a szervezőknek és az önkénteseknek is az a célja, hogy a gyermekek összekovácsolódjanak, hogy egységet alkossanak, hiszen van egy közös pontjuk, ami az, hogy mindannyian állami gondoskodásban élnek.

A tábor idején igazi fesztiválhangulat jellemzi ÁGOTA Falvát. A zenés és táncos programok mellett rengeteg sportolási lehetőség, csapatépítő vetélkedők, vicces feladatokat felvonultató sorversenyek és habpartik biztosítják a jó hangulatot. A táborozók több alkalommal is bizonyíthatják rátermettségüket a színpadon, hiszen olyan tematikus esték állnak még előttük, mint a Ki Mi Tud? vagy a Roma est, amelyekre a legkülönbözőbb produkciókkal készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában