Hirdetés

2023.06.16. 15:27

Mire figyeljek fűnyíró traktor vásárlásakor?

Ha nagy területen kell füvet nyírnod, akkor a fűnyíró traktor lehet a legjobb választás számodra. Nagy kertek, ipari parkok, focipályák karbantartásának tökéletes eszköze egy fűnyíró traktor.

Baon.hu

Forrás: szerszamkell.hu

Forrás: szerszamkell.hu

De milyen szempontokat vegyél figyelembe, mielőtt megveszed a kerted új kedvencét? Összegyűjtöttük a Szerszámkell.hu segítségével az 5 legfontosabb dolgot, amit érdemes végiggondolnod!

Lássuk is sorban a fontosabb dolgokat!

1. A fűnyíró traktor mérete és teljesítménye

A fűnyíró traktorok különböző méretűek és teljesítményűek lehetnek, attól függően, hogy milyen nagy és milyen dombos a terület, amit nyírni szeretnél. Általában minél nagyobb a traktor, annál erősebb a motorja és annál szélesebb a vágófelülete, ami gyorsabb és hatékonyabb munkát tesz lehetővé. Viszont ne feledd, hogy egy nagyobb traktor több helyet foglal el a tárolásnál és nehezebben manőverezhető a szűk helyeken. Ezért érdemes olyan méretű és teljesítményű traktort választanod, ami megfelel a kerted adottságainak.

2. A fűnyíró traktor típusa és funkciói

A fűnyíró traktorok három fő típusa a gyűjtős, a kidobós és a mulcsozós. A gyűjtős traktorok egy tartályba gyűjtik össze a levágott füvet, amit utána kiüríthetsz vagy komposztálhatsz. A kidobós traktorok oldalra vagy hátra dobálják ki a füvet, ami elterül a kertben. A mulcsozós traktorok apróra vágják fel a füvet és visszaszórják a talajra, ami tápanyagként szolgálhat a növényeknek. Mindhárom típusnak megvan az előnye és a hátránya, ezért fontos eldöntened, hogy melyik felel meg leginkább az igényeidnek és az elvárásaidnak.

Forrás: szerszamkell.hu

3. A fűnyíró traktor kezelhetősége és kényelme

A fűnyíró traktor használata nem csak hatékony, hanem élvezetes is lehet, ha olyan modellt választasz, ami könnyen kezelhető és kényelmes. Nézd meg, hogy milyen az ülése, az irányítópultja, a kormánya és a pedálja a traktornak. Próbáld ki, hogy mennyire stabilan és simán fut a gép, hogyan tudsz sebességet váltani, fordulni és fékezni vele. Figyelj arra is, hogy mennyire zajos a motorja és mennyire vibrál az egész szerkezet.

4. A fűnyíró traktor karbantartása és garanciája

A fűnyíró traktor egy költséges beruházás, ezért fontos, hogy hosszú távon is megbízhatóan működjön. Ehhez elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, ami magában foglalja a motorolaj, a légszűrő, a gyertya, a vágókés és a gumiabroncs cseréjét vagy tisztítását. Érdemes olyan traktort választanod, amihez könnyen hozzájuthatsz az alkatrészekhez és a szervizhez. Emellett fontos, hogy milyen garanciát kapsz a traktorra, ami általában 2-5 év között mozog. Olvasd el alaposan a garancia feltételeit és ellenőrizd, hogy mire vonatkozik és mire nem.

A Szerszámkell.hu webáruházban számtalan fűnyíró traktor között tudsz válogatni

Forrás: szerszamkell.hu

5. A fűnyíró traktor ára és márkája

Végül, de nem utolsósorban, természetesen számít, hogy mennyibe kerül a fűnyíró traktor, amit kiválasztasz. A kerti traktorok ára nagyban függ a mérettől, a teljesítménytől, a típustól, a funkcióktól, a kezelhetőségtől, a karbantartástól és a garanciától. Itt nincs nagy meglepetés - általánosságban elmondható, hogy minél többet kínál egy traktor, annál drágább is lesz. Ezért érdemes összehasonlítanod több modellt és márkát, hogy megtaláld azt, ami a legjobban megéri az árát. A legnépszerűbb márkák közé tartozik például az Al-ko, a Hecht, az AGT és a Makita.

Reméljük, hogy ezekkel a szempontokkal segítettünk neked abban, hogy mire figyelj fűnyíró traktor vásárlásakor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában