Hirdetés

2023.03.28. 23:55

Nagy sikerrel folytatódott a Hungarikum Vetélkedő a lakiteleki Népfőiskolán

Pr-cikk

Közös fotó is készült a döntőbe jutott csapatokról

Nagy sikerrel folytatódott a Hungarikum Vetélkedő, amelyre minden eddiginél több csapat jelentkezett az idén. Az Értékek, kincsek, közösségek a Kárpát-medencében címmel meghirdetett versenyt ezúttal is lakiteleki Népfőiskola, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával szervezik meg négy korosztály – a 7., 8., 9., és a 10. osztályosok – számára a Hungarikum Ligetben. Az elmúlt napokban a 8. osztályosok mérték össze tudásukat a lakiteleki Népfőiskolán. 

A több száz jelentkező közül 16 nyolcadik osztályos csapat vett részt az elődöntőben. A hazai és határon túli csapatok Barcsról, Bolyról, Budapestről, Csákberényből, Csákvárról, Cserkeszőlőről, Csicsóból, Dévaványáról, Jánkmajtisról, Kovásznáról, Nagymegyerről, Orosházáról, Szigetszentmiklósról, Zalaegerszegről és Zentáról érkeztek a versenyre. Az elődöntőből szoros küzdelem után nyolc csapat jutott tovább a döntőbe, ahol a csapatok a saját környezetükből mutattak be egy-egy számukra fontos értéket. Végül I. helyezett lett a Göcseji Deákok csapata (Zalaegerszeg), II. helyen végzett az Erős Pisták csapata (Szigetszentmiklós), III. lett a Csicsói Értékőrzők csapat (Csicsó). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában