Hirdetés

2022.07.26. 09:53

Programlehetőségek a nyári szünetre

Forrás: shutterstock.com

Itt a nyár, a gyerekek otthon vannak, úgyhogy minden lehetőség adott a külföldi és belföldi programok szervezéséhez. Tudtad, hogy Bács-Kiskun megyében mekkora választéka akad nem csak szabadtéri, de esős idő esetén beltéri kikapcsolódási formáknak is? Cikkünkben hozunk mindenre ötletet bőségesen.

Programlehetőségek, hogy egy gyerek se unatkozzon a szünetben

Mikor szervezkedünk, hiába van a fókusz a kültéri eseményeken a jó idő miatt, nyáron is le tud szakadni az ég, ráadásul váratlanul. Ezért jó, ha lapul a tarsolyunkban pár eső-kompatibilis ötlet is, illetve a helyi strandok és fürdők listája kánikula idejére.

Kültéri programok

Ha gyerkőccel vágunk neki Bács-Kiskun megyének, akkor semmiképp se hagyjuk ki a kalocsai gyerekprogramokat és az Alma együttes koncertjét augusztus 26-án Lajosmizsén. Fesztiválokban is bővelkedik a térség, választhatjuk a lakiteleki Alpárfesztet, a Westernfesztet Kiskunfélegyházán, de olyan izgalmas eseményekre is megindulhatunk, mint az Állatkertek vagy Strandok Éjszakája Kecskeméten. Ha sportolásban vagy kirándulásban gondolkodunk, a Kerekerdő Kalandpark Kerekegyházán tökéletes választás lehet, nem beszélve a Kecskeméti Vadaskertről. Ha már a környéken járunk, csónakázhatunk egyet Baján, majd feliramodhatunk a Türr-István kilátóba gyönyörködni a tájban. 

Beltéri programok eső esetére

Lóg az eső lába, netán már zuhog is? Ne maradjunk azért otthon, inkább mutatjuk, mik közül lehet választani:

Kecskeméten számos látványosság és programlehetőség vár, kezdhetünk például a Katona József Múzeum Cifrapalotájánál, majd elveszhetünk a csillagokban a városban található planetáriumban. Ha maradt időnk, ajánljuk a Leskowsky Hangszergyűjteményt és Szórakaténisz Jétékmúzeumot, egy kis izgalomért pedig felkereshetjük az Exit Room szabadulószobát.

Amennyiben Kiskőröst szeretnénk felfedezni, ott a János Vitéz Látogatóközpontot érdemes megnézni, ha pedig Kiskunfélegyházára visz az utunk, ne hagyjuk ki a Móra Ferenc emlékházat.

Megeshet az is, hogy sajnos nem tudjuk elhagyni a fővárost: ebben az esetben hatalmas élmény lehet az egész családnak egy 3D-s minigolf élmény

Hova menjünk, ha elviselhetetlen a meleg?

Kánikula esetén valószínűleg mindenkinek az elsők között jut eszébe a strand és a különböző, vízzel kapcsolatos helyszínek. Rövid listánkban a teljesség igénye nélkül sorakoztatjuk fel a megye legkedveltebb fürdőit és élményparkjait, amelyek felnőtteknek és gyermekeknek is egyaránt kikapcsolódást jelenthetnek:
   • Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő
   • Tiszakécski Kerekdombi Termálfürdő
   • Kalocsai Csajda Gyógyfürdő és Uszoda
   • Kiskunhalasi Sós-tó
   • Bajai Sugovica szabadstrand, Baja
   • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark
   • Kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő
   • Tiszakécski Barack Gyógy- és Élményfürdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában