hirdetés

2021.09.15. 12:22

Munkavédelmi cipők minden élethelyzetre

Egy jó munkavédelmi cipő véd, kényelmes, megelőzi a hát-, derék -és lábfájást. Minden munkaterületen más-más veszélyforrásnak van kitéve a dolgozó lába, ennek tükrében készülnek ma már a különböző jó minőségű munkavédelmi cipők. Kecskeméten, az Agroker Áruházban, valamint a www.agrokeraruhaz.hu webshopjában a térség egyik legnagyobb munkavédelmi cipő kínálata érhető el.

A lábak védelme és kényelme a két legfontosabb szempont, ha hatékony munkavégzésről van szó. A munkavédelmi cipő megvétele előtt fontos alaposan mérlegelni, hogy valóban milyen lábbelire is van szükség, hiszen naponta akár 12 órán keresztül is abban kell dolgozni. Minden munkaterületen más-más igényeknek kell megfelelnie.

A munkavédelmi lábbeli több mint egyszerű munkacipő – ahogy nevében is benne van, véd! Minden munkaterületen más-más védelem szükséges. A nehéz anyagokkal és gépekkel, éles, szúró szerszámokkal és eszközökkel dolgozóknak szúrásmentes lábbelit ajánlanak. Az acél kaplis és talplemezes cipőben nem árthat a lábnak sem egy százas szög, sem egy nehéz, leeső tárgy. Vannak fémmentes, de erősített orrborítással és talppal ellátott munkavédelmi lábbelik is, melyek szintén hatékonyan védenek.

A veszélyes vegyi anyagokkal dolgozóknak javasolt az olaj-és saválló cipő, a hegesztőknek a hőálló cipő, a vágóknak, fűrészelőknek a vágásbiztos munkavédelmi lábbeli. A magasfeszültség alatti munkához antisztatikus, elektromosan szigetelő lábbeli a jó választás. Télen, a szabadban végzett munkához elengedhetetlen a hideg elleni minősítéssel rendelkező cipő. Az erdőt járók számára pedig egy vízálló PVC csizma lehet a legjobb választás. Mindezeken túl a csúszásmentes talp és a kopásállóság munkakörnyezettől függetlenül, mindenkinek fontos!

A védelmi szempontok mellett a kényelemre is oda kell figyelni. A maximális kényelmet és egészséges viseletet az ember gerincének, talpboltozatának megfelelően kialakított, anatómiai talpbetétes cipő jelenti. Ezekkel a munkavédelmi cipőkkel megelőzhető a hát-, derék -és lábfájás. Egyre több az olyan cipő, mely már ilyen talprésszel készül, de az Agrokernél külön is megvásárolhatók az anatómiai talpbetétek.

Mindez még tovább fokozható. A derékfájás megelőzése érdekében ajánlott energiaelnyelő sarokrésszel készült lábbelit választani, ez ugyanis csökkenti a gerincre ható terhelést. Ezt a kényelmet fokozza még a lélegző béléses és antibakteriális talpbetétes cipő.

Nem utolsó sorban a cipők készítéséhez felhasznált alapanyagokra is érdemes odafigyelni. E téren különösen a munkavédelmi cipők orrmerevítőjén van a hangsúly. A legtöbben műanyag,

azaz kompozit orrmerevítős megoldásokat keresnek ma már, mivel ugyanúgy véd, de sokkal könnyebb a viselete.

Tekintse meg az Agroker kínálatát, akár személyesen az üzletben, akár a webshopban! Mindkét esetben széles munkavédelmi cipő- és bakancs kínálatból válogathat.

AGROKER ÁRUHÁZ

Kecskemét, Halasi út 29

Tel: 76/506-100, Fax: 76/507-180

www.agrokeraruhaz.hu

Ezek is érdekelhetik