szponzorált tartalom

2019.11.16. 07:00

Harminc facsemetét ültetett az STI Petőfi Nyomda Kft.

A kecskeméti Petőfi Nyomda kollektívája is csatlakozott a 10 millió Fa elnevezésű mozgalomhoz. Az éghajlatváltozás negatív hatásainak kivédésére indult civil kezdeményezés lényege, hogy rövid idő alatt 10 millió fát ültetnének Magyarországon. Ennek első akcióját november 9-én, az Élet Napján rendezték meg, amikor az ország hetven településén mintegy háromszáz helyszínen mozdultak meg az önkéntesek.

Az összehangolt csapatmunka jó hangulatban zajlott

A kecskeméti program ezen a napon a városközpontban kezdődött, amikor a Nagytemplom előtt nyolc gyümölcsfát ültettek el. Emellett 51 oktatási-nevelési intézmény, hat szervezet és számos magánszemély összesen több mint 600 fát ültet a napokban a kezdeményezéshez kapcsolódva.

Az összehangolt csapatmunka jó hangulatban zajlott

Kolozsvári György, az STI Petőfi Nyomda értékesítési igazgatója hangsúlyozta: szombaton több tucat kollégájuk és azok családtagjai önként segédkeztek a harminc darab kőris-, juhar- és szilfa elültetésében a nyomda közvetlen környezetében.

A faültetésből a családtagok is kivették részüket

Cégünk számára kiemelten fontosak a környezettudatos projektek. Néhány éve például Bugacpusztán támogattuk 500, főként akácfa ültetését, miután 2012 év végén komoly erdőtűz pusztított a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Piacvezető kartoncsomagolóanyag-gyártóként a felelős és fenntartható erdőgazdálkodás hívei vagyunk, és ennek támogatására ösztönözzük partnereinket, kollégáinkat is. Örömmel vettünk részt a 10 millió Fa Kecskemét faültetési akciójában és büszkék vagyunk arra, hogy Kecskeméten a nyomda csapata ültette a legtöbb csemetét egy helyen. Az ültetés helyszíne a cég bejáratával szemben található parkoló volt. A facsemeték telepítésével a klímaváltozás hatásainak mérséklése mellett az autóval munkába járó dolgozók komfortjának javítását szerettük volna elérni – fejtette ki az igazgató.

A vidám csapat a végén elégedetten szemlélte az elültetett fákat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában