Budapest / Bács-Kiskun

2021.08.21. 10:55

Állami kitüntetéseket is kiosztottak

Augusztus 20-án több elismerést is kiosztottak Budapesten.

Munkatársainktól

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepén adják át.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Áder János köztársasági elnök pénteken Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrend kitüntetéseket adott át az Országház kupolacsarnokában. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepén adták át.

Kossuth-díjat kapott Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház direktora. A Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színművész, rendező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja Magyarország számára kivételesen értékes, több mint négy évtizedes művészi pályafutása, a szakma és a közönség körében is méltán sikeres színészi, valamint a magyar színházművészetet sokoldalúan, magas színvonalon szolgáló, keresztény szellemiségű művészetpedagógiai és színházvezetői munkája elismeréseként vehette át a díjat.

Áder János köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is állami elismeréseket adott át a pénteki napon Budapesten, a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttesben. Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Lezsák Sándorné, a Lakiteleki Népfőiskola igazgatója a Kárpát-­medence magyar nemzeti és helyi értékeinek megőrzését és ápolását sokoldalúan szolgáló, több évtizedes tevékenysége elismeréseként.

Cseke Péter
Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!