Programajánló

2023.05.19. 08:00

Főszerepben a játék, a zene és az állatok

E hét végén nagyon sok programot kínálnak Kecskeméten és környékén. Különleges kikapcsolódást ígér a Muzsikál az erdő a kecskeméti Nyíri erdőben, illetve a Tőserdőben, de érdemes a Vadaskertbe is ellátogatni a gyereknapra, vagy a Szórakaténuszba a Társasjátéknapra.

Sebestyén Hajnalka

Különleges zenei élményt, a természetben való feltöltődést kínálja a Muzsikál az erdő sorozat május 20-án és 21-én.

Forrás: Muzsikál az erdő

A programajánlót kezdjük a kecskeméti ajánlatokkal. A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben szombaton 10 és 17 óra között társasjátéknapot tartanak. 

A Katona József Könyvtárban pénteken 15 órakor tartja összejövetelét a Sántha György Emlékkör, Benkő Irénnel. Ugyanitt 15.30-kor újra lesz Horgolóra Bitó Dóra könyvtárossal. Szombaton 10 órakor kezdődik a Helen Doron Baby’s Best Start tanfolyam. Az angol baba-mama foglalkozást 3 hónapos kortól ajánlják. Ugyanitt 15 órakor folytatódik a Túl az Óperencián című családi mesedélután, ahol Ki a leggyorsabb? című foglalkozással várja a gyerekeket Fazekasné Endre Éva könyvtáros. A kreatív alkotói munka sem marad el. 5 éves kortól ajánlott a program. A Robotépítők című program szombaton 15 órakor kezdődik, Molnár Dániel könyvtárostól tanulhatnak a fiatalok. 

Vasárnap a Vadaskertbe érdemes kilátogatni, a gyereknapi program 9.45-kor játékos, zenés gyermeknapi hangulatvarázs indítja. 10.10-kor Molnár Orsi zenés gyermekműsora, 11.30-kor a Furfangos Paraván bábműsora látható, Vacskamati Virága címmel. 12.30-kor Faragó Sanyi és Jakab Roli zenés gyermekműsora szórakoztatja a közönséget. 13.15-kor jön a Grimm-Busz Színház, Piroska és a Farkas előadásával. 15.30-kor Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje látható-hallható. 16.15-kor a Szeleburdi színház adja elő a Szilvásgombóc interaktív mesejátékot. 17.30-kor kitárja kapuit az Anikó Mesekuckója egy zenés előadással.

A gyerekprogramok mellett természetesen lesznek látványetetések is. Délelőtt 10.30-kor indul az első menet az ormányos medvéktől, érintik a rézusz makákókat, dámszarvasokat és csacsikat. Délután 14.30-tó lehet csatlakozni az újabb menethez, akkor az ázsiai törpevidrákat, lámákat, pónikat, kapucinus majmokat etetik meg közösen. 

S végül egy nagyszabású programot ajánlunk a zene- és természetszerető közönség figyelmébe. E hétvégén Kecskemétre és Tőserdőbe érkezik az országos Muzsikál az erdő rendezvénysorozat. Szombaton a kecskeméti Nyíri erdőben, míg vasárnap a Tőserdőben lesznek zenei és természetközeli programok. Az egész napos rendezvények garantáltan feltöltik az érdeklődőket. A zenei koncertek mellett természetjáró túrák is lesznek. Ráadásul talán még az időjárás is kegyes lesz, és eső helyett napsütésben élvezhetik a látogatók a zenei csemegéket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!