LABDARÚGÁS / GALÉRIA

2020.09.06. 10:46

Igazságos döntetlen született a félegyházi rangadón

Már a megyei első osztályú bajnokság 3. fordulójában összecsapott azon csapatok egyike, amelyeket a közvélemény a végső bajnoki címre is esélyesnek tart. A Kiskunfélegyháza és a Szabadszállás találkozója nagy küzdelmet, és végül döntetlent hozott.

Vincze Miklós

Már a 4. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Gavula tört befelé jobbról, az oldalvonal mellől, majd harminc méterről, balról, ballal irtózatosan nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba, 0–1. A 9. percben Valkai révén a hazaiak is megmutatták, hogy tudnak védhetetlen gólt rúgni. Tóth István gurított vissza balról, Valkai pedig 22 méterről, balról durrantott a hosszú alsó sarokba, 1–1. A 15. percben Szabó Dávid indult meg a jobb oldalon, és lőtt nem sokkal a hosszú sarok mellé. A 26. percben Varga Milán lőtt harmincról, Oroszi könnyedén hárította a kísérletet. Fél óra elteltével Palásti indította a bal oldalon Kulcsárt, ő elnyargalt majdnem az alapvonalig, középre adása némi zavart okozott a védelemben, és a hosszú oldalon érkező Nagy Viktor a hálóba pofozta a labdát, 2–1. A félidő végéig újabb helyzet már nem alakult ki, a mezőnyben folyt a küzdelem.

A második játékrész elején egy veszélyes hazai löket suhant el a bal alsó sarok mellett. Ezt követően aztán ismét a mezőnyben birkóztak a csapatok, helyzetet egyik fél sem bírt kidolgozni, szemmel látható volt, hogy nő a pontrúgások jelentősége, de azokból sem volt sok. A félidő derekán mindkét mester kettős cserével igyekezett frissíteni a csapatát. A 754. percben Gáspár végezhetett el szabadrúgást balról, majd harminc méterről. Lövése egy védőn is megpattant, de nem ez tette igazán nehézzé ezt a lövést, hanem hogy Oroszi előtt még egy fűcsomón is megpattant a labda, így aztán már igazi bravúr kellett a kísérlet hárításához, de Oroszi megoldotta, szögletre mentett. A szögletből beadott labdát Bajusz lőtte kapásból fölé. A 86. percben Zsíros indította pontos labdával Gavulát, Gavula lefutott az alapvonalig, beadott, a labda átkerült a hosszú oldalra Bajusz elé, aki jobbról, éles szögből a bal felső sarokba bombázott, 2–2. A hátralévő időben és a hosszabbítás perceiben mindkét gárda nagy rohamokat vezetett a győztes gól megszerzése érdekében, a kapuba azonban már egyik fél sem talált be, a nagy küzdelmet hozó találkozón az eredmény igazságosnak tűnt.

Kiskunfélegyházi HTK–Szabadszállási SE 2–2 (2–1)

Kiskunfélegyháza, 200 néző, vezette: Kiss Sándort (Csákó Patrik, Borbényi Miklós)

KHTK: Oroszi T. – MAgony, Kulcsár (Ábel 81.), Valkai, Oroszi D., (Nagy D. 62.), Nagy V. (Makai 76.), Szabó D., Huszka, Palásti, Tóth I., Bálint (Tököli 62.). Edző: Némedi Norbert.

Szabadszállás: Nagy R. – Lajos, Pandur (CSurka 83.), GAvula, Varga M. (Bajusz 64.), Kotliár (Boldizsár 75.), Hegedűs, Máruska, Gáspár, Kiss Sz. (Golovics 64.), Zsírós. Edző: Horváth Péter.

Gól: Valkai a 9., Nagy V. a 30., ill. GAvula a 4., Bajusz a 86. percben.

Sárga lap: Bálint az 56., Kulcsár a 67., ill. Gavula az 54., Golovics a 72. percben.

Némedi Norbert: – Jó iramú mérkőzés volt ez a kilencven perc, mind a két csapat rengeteget dolgozott. Fájó a számunkra, hogy nem sikerült megszerezni az újabb győzelmet, pedig megpróbáltunk mindent. Összesen talán két kihagyásunk volt az egész mérkőzésen, azokból két gólt kaptunk ma. Volt meccslabdánk is, azt nem tudtuk kihasználni, így viszont a két csapat helyzetkihasználását nézve alighanem reális a döntetlen.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – A várakozásoknak megfelelően nagy mérkőzés kerekedett ebből a találkozóból. Sikerült ugyan megszereznünk a vezetést, amelyet követően az ellenfél komoly offenzívába kezdett. Az ő erőfeszítéseiket és a mi két hibánkat követően az első játékrészben a vezetést is átvették. A második játékrészben nagyon sokat tettünk annak érdekében, hogy megfordítsuk a meccset, vagy legalább döntetlenre hozzuk. Ennek megfelelően alakítottuk a cseréket és a taktikát. A hajrában sikerült egalizálni, a hátralévő kevés időben aztán bármelyik fél megnyerhette volna a mérkőzést. Maga színvonalú mérkőzést vívtunk, gratulálok a saját csapatomnak és az ellenfélnek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!