Kiskunfélegyháza

2018.02.16. 14:04

Egy nap alatt kétszer is rabolt a fiatal kecskeméti nő

Először egy 87 éves asszonyt rabolt ki, majd pár óra múlva egy másikra is rátámadt egy fiatal kecskeméti nő. Második áldozata nem hagyta magát, dulakodni kezdett vele, így a rabló üres kézzel távozott. Most pedig vádat emeltek ellene.

Hraskó István

A vádlott 24 éves nő tavaly október 30-án délelőtt egy 87 éves asszonyra támadt rá egy félegyházi orvosi rendelő előtt az utcán, kitépte kezéből a kézitáskáját, majd falnak lökte, és elvitte mobiltelefonját, személyes iratait és pénztárcáját, benne 10 ezer forinttal. A sértett repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett, de eltörhetett volna a bordája vagy valamelyik végtagja is.

A rablónő aznap még egyszer akcióba lépett, délután 6-kor egy járókelőtől pénzt kért, azonban a leszólított nő nem adott neki. Erre a vádlott megragadta a táskáját, de kiszemelt áldozata nem hagyta, hogy kirántsa kezéből. Dulakodni kezdtek, a sértettnek többször is sikerült megütnie támadóját, aki végül ellökte őt és zsákmány nélkül elfutott. A sértett a lökéstől beesett a járda melletti kertbe, 8 napon túl gyógyuló, ízületi szalagsérülést szenvedett.

Nemcsak rablások, hanem lopások miatt is felelnie kell majd a vádlott nőnek. Az említett események előtt pár nappal egy gyógykocsit maga előtt toló nő kosarából kikapta a táskáját, majd nem sokkal később egy kerékpáros csomagtartójából is elemelt egy táskát. De egy bicikli elkötése is gazdagítja bűnlajstromát.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő nőt rablás, súlyos testi sértés és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt akár 14 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!