Országos

2007.09.03. 18:06

Másfél millió néző - Rekordot döntött az idei Moziünnep

Megdöntötte a tavalyi év látogatottsági eredményeit az idei Moziünnep. Több mint 545 000-en, a tavalyi évhez képes is 25%-kal többen vettek részt az idei Moziünnepen, s ezáltal számos mozi megdöntötte saját látogatottsági rekordját.

-

A Moziünnep négy napja alatt, az ország 44 településén, 86 moziban pergett mintegy 200 film, melyek között több premier és premier előtti alkotás is szerepelt. A filmek legnagyobb részét a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 360 Ft-ért nézhette meg.

A Moziünnep négy napja alatt összesen 6076 vetítés futott, és csak Budapesten 308 000-an mentek moziba, míg országosan megdőlt a félmilliós álomhatár, hisz több mint 545 000 látogatóval zárt az idei Moziünnep.

A négy nap alatt összesítve a Westend bizonyult a leglátogatottabb mozinak, s így a multiplex saját csúcsát is megdöntötte: a tavalyi 44 320-hoz képest idén 56 000-en moziztak ott augusztus 30-a és szeptember 2-a között, de saját rekordját a Corvin is túlszárnyalta, hisz 22 663-an oda váltottak jegyet a Moziünnep alatt. A Cinema City hálózat is több nézővel büszkélkedhetett idén, mint tavaly: 12 mozijukban összesen 192 000 látogató járt e négy napban.

A Moziünnep alatt a leglátogatottabb filmnek a L’ecsó bizonyult, ezt követte a Vigyázz, kész, szörf! című családi mozi, ami azt bizonyítja, hogy a rendezvénysorozat kifejezetten kedvelt családi programmá is vált. Az Evan a minden6tó, a Törés és a Hajlakk szerepelnek még a TOP 5-ös listán.

A kiemelkedő számokon túl a rendezvény hangulata is kifejezetten ünnepi volt. Nagy érdeklődés és rajongás kísérte a sztár-jegyszedőket, a közönség örömmel fogadta a „felkomf”-okat, s a Dolina, a Zuhanórepülés és a Tejút című magyar filmek közönségtalálkozói is teltházzal futottak, sokakat érdekelt a mozigépterem-látogatás, és ebben a négy napban olyanok is betértek a filmszínházakba, akik máskülönben ritkán járnak moziba.

Elmondható, hogy a Moziünnep mára hagyománnyá vált Magyarországon, és évről-évre egyre népszerűbb. A négy Moziünnep alatt összesen több mint 1,5 millió néző ment moziba. A rendezvénysorozatnak sikerült bebizonyítania, hogy még mindig óriási az érdeklődés a filmek iránt, s a mozizás változatlanul az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység.
[caption id="" align="alignleft" width="470"] Sajnos a nagykövetek és a sztár jegyszedők csak Budapesten jelentek meg.
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!