Országos

2007.08.18. 14:54

Gyurcsány: nincs szükség megszorításokra

Az egyensúlyteremtés sikeres, nincs szükség megszorításokra, elegendő a fegyelmezett költségvetési gazdálkodás - tolmácsolta Gyurcsány Ferenc szavait a kormányszóvivő szombaton.

MTI

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint abban széleskörű egyetértés van Magyarországon, hogy az állam szerepét újra kell  gondolni. A miniszterelnöknek meggyőződése, hogy a felülvizsgálatot  folytatni kell, de a cél nem a költségvetési egyensúly megteremtése,  hanem az igazságosság és a hatékonyság növelése. A különböző szakmai  javaslatokat ez alapján fogja megvizsgálni a kormány - áll  kormányszóvivő közleményében.
    
A kormányszóvivő szerint Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette:  nincs napirenden a lakáshitelezési rendszer átalakítása, a  kormánynak nincs ilyen szándéka.
    
Mivel az egyik napilapban szombaton megjelent szakmai felvetések  mögött nincs kormánydöntés, ezeket a miniszterelnök nem tekinti  politikai értelemben fajsúlyosaknak - mondta a kormányszóvivő, aki  hozzátette, éppen ezért oktalanságnak tartaná pártpolitikai kampányt  indítani ezek alapján.
    
A Népszabadság szombati számában megjelent cikk szerint céggé  alakuló kórházak, megszűnő helyi hivatalok és adóhatóságok,  felszámolandó lakáshitel-támogatási rendszer szerepel az Államreform  Bizottság elképzelései között. A cikk szerint a javaslatok között  szerepel olyan is, amely megtizedelné a közalkalmazottak és  köztisztviselők számát. A cikk az anyag összeállítóira hivatkozva  közli, hogy a javaslatok zöme nem a tárcák vagy a kormány kialakult  álláspontját tükrözi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!