Százmilliók landolhattak a magyarországi Soros-hálózatnál

A Magyarországon kívüli hatalmaknak és hatalommal rendelkező szerveknek valamiért megéri évente mintegy félmilliárd forinttal finanszírozni a Helsinki Bizottság működését, és a TASZ-ra sem sajnáltak csaknem negyedmilliárd forintot áldozni 2019-ben.

A Tűzfalcsoport Blogstar alapján számol be a Magyar Nemzet arról, hogy a közelmúltban töltötték fel a civil szervezetek gazdasági beszámolóit a Bíróság.hu oldalra. Ezek a dokumentumok teszik lehetővé, hogy összegezni lehessen, kik és mi célból tartják fenn az olyan, a Tűzfalcsoport megítélése szerint nemzetellenes, Soros György alapítványa alá tartozó NGO-kat, mint például a Kőszeg Ferenc által alapított magyarországi Helsinki Bizottság.

Az önbevallás szerint az SZDSZ-es és Soros-alapítványos Kőszeg által gründolt liberális egylet tavaly több mint félmilliárd forintot kasszírozott. Ugyanakkor – és ez az első fontos tanulság – Pardavi Márta és Kádár András Kristóf társelnökök fizetése sem jön ki abból az összegből, amennyit a magyar emberektől kaptak, minthogy a NAV az szja-felajánlások után valamivel több mint 5,6 millió forintot utalt át a Helsinki Bizottságnak, a szervezet viszont 9,6 milliót fordított a vezető tisztségviselők javadalmazására.

A Tűzfalcsoport számításai szerint, tekintettel arra, hogy az szja 1 százaléka átlagosan 5-6 ezer forint egy-egy felajánlóra vetítve, könnyen kiszámolható, hány olyan ember él az országban, akinek számít valamit a migránsok és bűnözők prókátorainak „munkája”: körülbelül ezer.

A Kőszeg Ferenc-féle Helsinki Bizottság működését amúgy szinte teljes egészében Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata és közvetlen szövetségesei, a Sigrid Rausing Trust és az OAK Alapítvány finanszírozták 2019-ben is. Utóbbiak több szálon kötődnek a New York-i spekulánshoz. A Sigrid alapítói közül ketten – Mabel van Oranje és Chris Stone – is előzőleg Sorosnak dolgoztak, akárcsak Duncan Wilson, a szervezet ügyvezető igazgatója. Mindkét NGO-t a legfontosabb európai partnerei között tartja számon az OSF.

A Helsinki Bizottság bevételeit cél szerint három plusz egy nagyobb kategóriába lehet sorolni.

Működési támogatások

Ahogy az fentebb olvasható, a szervezet működését szinte teljes egészében az OSF és partnerei finanszírozzák. A beszámoló szerint a Kőszeg által létrehozott bizottság a Nyílt Társadalom Alapítványok mellett a CEU-tól, valamint a Sigrid Rausing Trusttól és az OAK Alapítványtól kapott pénzből fizeti az alkalmazottakat, tartja fenn az irodájukat stb. Az OSF-től és Soros egyetemétől közel 100 millió forintot, az OAK Alapítványtól több mint 52 millió forintot, a Sigrid Rausing Trusttól pedig több mint 56 millió forintot kaptak tavaly erre a célra az adófizetők 5,6 milliója mellé.

A következő csoportba a szervezet régi-új kedvenc ügyfelei, a bűnözők és a bűncselekmények elkövetésével gyanúsított fogvatartottak tartoznak. Némileg aggasztó hazánk és az unió jövőjére nézve, hogy az e körbe tartozó projekteket, esetenként úgy is mint megrendelő, kizárólag Brüsszel fizette.

Fogvatartottak istápolása

Jogvédelem, monitoring, érzékenyítés és egyéb programokra csaknem 120 millió forintot használhattak fel tavaly a helsinkisek az Európai Bizottság jóvoltából. A projektek egyike sem foglalkozik az áldozatok és hozzátartozók érdekeivel, kizárólag azzal, hogy a terheltek jogai a legkisebb sérelmet se szenvedhessék az eljárás során, s lehetőleg minél ritkábban és rövidebb ideig alkalmazzanak velük szemben elzárást. Érdemes megemlíteni, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a nemzetközi hálózatok építésére, a „jó gyakorlatok” összegyűjtésére és megosztására, aminek végső célja alighanem az, hogy olyan egységes (liberális) jogalkalmazás legyen az EU-ban, ami fittyet hány a nemzeti vagy regionális sajátosságokra, az eltérő történelmi tapasztalatokra és társadalmi berendezkedésekre.

A harmadik kategória az illegális bevándorlók és a már határon belül került idegenek helyzetének erősítése.

Migránsok támogatása

A migránsok támogatása tehát továbbra sem került le a napirendről. A fő szponzorai pedig tavaly Brüsszel mellett az ENSZ, a holland nagykövetség és néhány, a Soros-hálózat világnézeti szövetségesének számító NGO volt, összesen körülbelül 150 millió forinttal.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága például több mint 50 millió forintot adott a menedékkérőknek nyújtott jogi segítség ellentételezésére, miközben a liberális aktivisták évek óta azt harsogják, hogy már alig érkezik valaki az országba, mert a határkerítés és a határvédelmi intézkedések ellehetetlenítik a migránsokat. A „kínzásáldozat” menedékkérők jogi támogatására további több mint 13 millió forintot kaptak ugyancsak az ENSZ-től, hasonló célokra más szervezetektől még csaknem 9 milliót. Összesen tehát közel 75 millió forintból dolgozhattak azon, hogy minél több migráns kapjon menekültjogi státust Magyarországon.

Több projekt kifejezetten a kísérő nélkül érkező gyerekekre és a migránsok családegyesítésére fókuszált, amit érdemes együtt tárgyalni, hiszen ha a gyerek itt maradhat, és később bejelentkeznek a szülei, aligha fogják megtiltani nekik, hogy hazánkban egyesítsék újra népes családjukat… Minderre nagyjából 7 millió forintja volt a Kőszeg Ferenc-féle Helsinki Bizottságnak, de a beszámolójuk alapján jól hasznosították ezt is és az előbb említett összeget is, hiszen azt írják: „Segítségünkkel 16-an tudtak biztonságban újra találkozni menekült családtagjukkal Magyarországon. Minden korábbi eredményt felülmúlva a Magyar Helsinki Bizottság által képviselt menedékkérők felülvizsgálati kérelmének 90%-a sikerrel járt a bíróságon.”

Két tételt érdemes még talán kiemelni ebből a kalapból. Az egyik az a több mint 4 millió forint, amivel a holland nagykövetség megfinanszírozta a Magyar Helsinki Bizottság ellen Strasbourgban folytatott stratégiai pereskedését, aminek a vége egy, a migránsokra nézve kedvező emberi jogi bírósági döntés lett. A másik pedig az a szintén a hollandoktól érkező 1,3 millió forint, amit a „magyarországi muszlimok jogtudatosítására” fordítottak.

Végezetül a +1 kategóriába olyan, máshová nem sorolható, kizárólag külföldről finanszírozott programok tartoznak, mint a „fiatalok ösztönzése az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság védelmében való részvételre” vagy az „Emberi jogi narratívák projekt”, amelynek célja, hogy kitalálja, miként lehetne még hatékonyabban elérni a 18–30 év közötti fiatalokat a liberális eszmékkel. Ugyancsak itt említhetjük meg az olyan, például Brüsszel által hazánk ellen felhasznált „bizonyító erejű” dokumentumok elkészítését, amelyek a jogállamiság leépülésével, a bíróságok függetlenségének csorbulásával foglalkoznak.

Összegzésként a Blogstar oldal szerint elmondható, hogy a Helsinki Bizottság kizárólag azért működhet, mert Magyarországon kívüli hatalmaknak és hatalommal rendelkező szerveknek valamiért megéri évente mintegy félmilliárd forinttal finanszírozni a működését, a liberális jogvédők munkájának pedig szinte soha nem az átlag magyarok a haszonélvezői, hanem a bűnözők, a migránsok és más, deviáns elemek.

Közel negyedmilliárdra nőtt tavaly a TASZ bevétele

A leleplező írás a magyarországi Helsinki Bizottság után a Társaság a Szabadságjogokért, a mostanában újra aktívan feltűnősködő Juhász Péter egykori szervezetének zsebében „kutakodik”, hogy látható legyen, kiknek áll érdekükben a létezésük.

A civil szervezeteknek évről évre be kell számolniuk arról, miből gazdálkodnak. Ezek a beszámolók általában nem túl részletesek, de mégis képet adnak arról, honnan származnak a bevételeik, és arról is, hogy nagyjából mire használták fel azokat. A TASZ esetében rögtön szembetűnő, hogy a 2018-as mintegy 200-ról több mint 243 millió forintra nőtt a tavalyi bevételük.

Ellentétben a Helsinki Bizottsággal, a TASZ beszámolójából nem derül ki, mennyit kalapoztak össze az szja-felajánlásokból, viszont a honlapjukon megemlítették: 10,9 millió forintot.

Érdekesség, hogy a Bíróság.hu oldalon elérhető beszámoló tételes felsorolásában minden forrás megjelölése „nemzetközi”, a honlapjuk szerint azonban 30 millió forintot tesz ki a belföldi felajánlások összege. Az ellentmondás feloldása nem a mi dolgunk, de azt azért jegyezzük meg: ha az utóbbit el is fogadjuk, a költségvetésüknek akkor is csak alig több mint 10 százaléka származik magyar cégektől és magánszemélyektől. A tevékenységüket tehát valamiért sokkal jobban értékelik a külföldön, mint idehaza.

Pont ahogy az a Kőszeg Ferenc-féle Helsinki Bizottságnál is látható – írják –, a TASZ esetében is a szervezet munkatársainak bérét és a működési költségeit általában a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata (OSF) és a hozzá szorosan kötődő Sigrid Rausing Trust fizeti. E célra a két NGO mintegy 180 millió forintot utalt át tavaly. (Mint az előző posztunkból már ismert lehet, a Sigrid alapítói közül ketten – Mabel van Oranje és Chris Stone – is előzőleg Sorosnak dolgoztak, akárcsak Duncan Wilson, a szervezet ügyvezető igazgatója.)

Hogy senki ne mondhassa ránk: elfogultak vagyunk a Soros-hálózathoz kötődő szervezetekkel, a TASZ javára írjuk, hogy 1,8 millió forintot betegjogi képzésekre és az új uniós adatvédelmi irányelv, a hírhedt GDPR megismertetésére fordítottak a – talán nem árt megismételni – 243 millió forintos költségvetésükből.

A fennmaradó összeg jelentős részét viszont a polikai-közéleti aktivizmus támogatására költötték. A Brüsszel által támogatott Citizens For Europe (CFE) jóvoltából például a nacionalizmus ellen küzdő aktivisták képzésében vettek részt, amire tavaly 4,7 millió forint jutott – a program teljes támogatási összege egyébként 6,5 millió forint.

Kőszeg Ferencék bizottsága hasonló célra közvetlenül az Európai Bizottságtól is elnyert 6,2 millió forintot, amelynek több mint felét Brüsszel már tavaly átutalta a TASZ-nak. Egy 27 millió forintos keretösszegű jogászképzést támogató program keretében pedig tavaly több mint 14 millió forintot kaptak arra, hogy két éven át két leendő ügyvédet képezzenek ki az emberi jogok, külön kiemelve a politikai szabadságjogok védelmére. A finanszírozó a Bertha Foundation, amelynek hátteréről – fő az átláthatóság – a honlapjukon semmit, még a vezetői nevét sem tudhatjuk meg. Ráguglizva viszont hamar kiderül, hogy előszeretettel működik együtt az illegális migránsokat támogató NGO-kkal.

Végezetül talán érdemes kiemelni az az International Network of Civil Liberties Organizations (INCLO) nevű liberális jogvédő ernyőszervezet által nyújtott több mint 44 millió forintos támogatást, aminek felét tavaly használták fel. Az INCLO tulajdonképpen azt finanszírozza, hogy a különféle demonstrációkhoz a TASZ segítséget nyújtson. Bár nem nevesítik, de feltehetően ebből az összegből fizették ki például az MTVA székházában garázdálkodó balliberális politikusokat képviselő ügyvédjeiket is, hiszen a projektnek a jogi segítségnyújtás is a részét képezi. A független-objektív ellenzéki újságírók támogatását és védelmét ugyanakkor egy másik szervezet, az MDLI finanszírozásával végzi, amelynek viszont a fő donorjai között ott találjuk Soros OSF-jét és a Soros emberei által irányított Sigrid Rausing Trustot.

Összegzésképpen a Tűzfalcsoport véleménye szerint megállapítható, hogy a TASZ – jelenlegi formájában – nem működhetne pusztán a magyar emberek és vállalkozások felajánlásaiból. A létezésük ugyanakkor olyannyira szolgálja bizonyos külföldi hatalmak és szervezetek érdekét, hogy nem sajnáltak csaknem negyedmilliárd forintot áldozni rá 2019-ben.

Hozzászólások

la liga
A Barca győzelemmel, a Real vereséggel hangolt az El Clásicóra
Koronavírus / 22 perce
Rendeletet ad ki a kormány a szabadtéri és a sportrendezvényekről
Az Origo információi szerint a kormány rendeletet fog kiadni arról, hogy kötelező lesz a szabadtéri rendezvényeken, a sportrendezvényeken is a maszkviselet. Ha ez elmarad, a rendezőt megbüntetik, és azt is, aki nem hordja.
Gyász
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, ismerősöknek, szomszédoknak, barátoknak, akik Bekő Józsefné ( Szlávik Sára ) temetésén megjelentek, sírjára a megemlékezés, hála virágát elhelyezték, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága jó édesanyánk, nagymamánk, dédnagymamánk, anyósunk, testvérünk KEREKES MÁRTONNÉ Borzák Klára kecskeméti lakos, életének 92. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 27-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise a búcsúztatás után 12.30 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Szomorúan gondolunk TÓTH ISTVÁNNÉ Verdung Eszter halálának 1. évfordulójára. Példaértékű emléked örökre megőrzöm: lányod Ági.
"Számomra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy TASI FERENCNÉ Kaló Terézia kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 26-án, 15.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Megállt egy szív, mely élni vágyott ! Pihen egy áldott kéz, mely dolgozni imádott . Nélküled szomorú, üres a házunk . Nem hisszük el, hogy téged hiába várunk . Számunkra te sosem leszel halott . Örökké élsz, mint a csillagok ! Hálás szívvel köszönetet mondunk mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek , szomszédoknak, akik Opauszki János temetésén megjelentek, sírjára koszorút és virágot helyeztek, és fájdalmunkban osztoztak. Gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen . Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS FERENCNÉ Balog Magdolna kecskeméti lakos, életének 79. évében elhunyt. Temetése 2020. október 26-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Borongós árnyékkal szívemben járom a kertet őszi csendben... Búcsút veszek lombtól, virágtól... maroknyi léttől... csalfa nyártól..." Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapám, nagypapánk BAKÓ JÓZSEF kecskeméti lakos, 2020. október 8-án, hosszú, türelemmel viselt betegségben, életének 85. évében itt hagyott bennünket. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 26-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton köszönjük minden rokonnak, barátnak, ismerősnek az érdeklődést, vigasztalást és együttérzést. A gyászoló család.    
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, mert tudjuk, hogy hiába várunk." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DURUCZ LÁSZLÓ hetényegyházi lakos, 2020. október 14-én, 76. évében elhunyt. Temetése 2020. október 27-én, 13.00 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy IVÁNYOSI-SZABÓ TAMÁSNÉ Balog Ilona helvéciai lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 21-én, 11.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család. 
"Olyan gyorsan mentél el tőlünk, még búcsúra sem volt időnk. Fájdalmat itt hagytad nekünk, míg élünk, emléked őrzi szívünk." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LEFOR OSZKÁRNÉ Fehér Magdolna kecskeméti lakos, életének 95. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KOSICZKY TAMÁS 2020. október 11-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Búcsúztatása 2020. október 24-én szombaton, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben. A gyászoló család.
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk azokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÓCSFÖLDI BÉLA az Univer nyugdíjasa 82 éves korában visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetése 2020. október 20-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben, ahol örök nyugalomra helyezik. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik elkísérik utolsó útjára és fájdalmunkban velünk együtt éreznek. Szerető családja.
"Itt hagytál bennünket, mint a lenyugvó nap, emléked szívünkben örökké megmarad." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. SÁRKÁNY TIBOR GYÖRGY kecskeméti lakos, 76 éves korában 2020. október 14-én elhunyt. Szeretett halottunk temetése 2020. október 21-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Drága emléke szívünkben örökké él! "Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek." A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyám, nagymamánk, dédnagymamánk CSEH FERENCNÉ Nagy Julianna Mária sokak Marika Óvónénijének lelke október hó 13-án megtért Övéihez. Kérünk mindenkit aki tisztelte és szerette, őrizze emlékét! Temetése 2020. október 20-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban." Fájó szívvel tudatjuk, hogy MOLNÁR FERENC kecskeméti lakos, életének 67. évében elhunyt. Búcsúztatása 2020. október 19-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Elment egy lélek ma ismét a Földről, kit szívünk többé el sosem feled csendesen figyelsz ránk már odaföntről... legyen helyettünk: Isten Veled! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy szerettünk BEKŐ JÓZSEFNÉ Szlávik Sára Kecskemét, Szalag utcai lakos, 90 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2020. október 21-én (szerdán), 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Tisztelettel jérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család.
"A szív egyet dobbant, s megállt, távozásod sosem lesz emlék csupán. Bennünk örökké élsz egy életen át, s odafentről vigyázol reánk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÉDA JÓZSEF kecskeméti lakos, 71 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 20-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük, hogy szerettünktől egy szál fehér virággal búcsúzzanak. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Férjem, Édesapánk, Nagypapám VESSZŐ LÁSZLÓ 70. életévében itt hagyott bennünket. Temetése 2020. október 22-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
"Pihenj, Te drága Szív, Mely megszűntél dobogni, Szerető jóságot nem tudjuk feledni..." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy NAGY ISTVÁN kecskeméti lakos, 76 éves korában, 2020. október 6-án, hirtelen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 19-én, hétfőn 15.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, míg élünk, örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSEH SÁNDORNÉ Szénási Mária kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2020. október 20-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétüket kérjük csak egy szál virággal fejezzék ki. A gyászoló család.
idill újragondolva / 24 perce
Hárommilliárdért kelt el Banksy Monet-paródiája
csábító / 28 perce
Vacsora közben kandikált ki Palvin Barbi melle
GALÉRIÁVAL / 49 perce
Tanyára járnak lovagolni a nyárlőrinci óvodások
Szentirmay Tamás
Budapest/Kecskemét / 1 órája
Hodován Milán a legjobbak között végzett a megméretésen
Sebestyén Hajnalka
nőies / 1 órája
Végre ismét izgalmas lesz az őszi divat, mutatjuk a legjobb darabokat
két dolog / 1 órája
Ezek a magyar megmaradás parancsai