első bejelentkezés

2020.04.22. 12:00

Nadalon röhögtek Federerék (videó)

A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját.

Team Europe's players Roger Federer (L) and Rafael Nadal greets each other prior to the start of the 2019 Laver Cup tennis tournament in Geneva, on September 20, 2019. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, és a teniszidény leghamarabb július közepén folytatódhat.

A spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.

„Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök”

- nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy

„Hát ez briliáns... Megnyerhet 52 Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul.”

A társalgás során Nadal említette, hogy legutoljára egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert:

„Hát ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz”

- tréfálkozott a svájci klasszis.

Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, és öt hete nem ütött labdába.

A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:

„Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mindkét oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e”

- tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.

„Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak pár napja volt először a kezemben”

- jelentette ki.

„Csiszolgatom a tudásomat, és rád írok, Andy, amikor készen állok egy meccsre”

- tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!