Esélyek

2024.04.21. 11:14

Orbán Viktor: nekünk kell megcsinálni! (videó)

A brüsszeli vezetésnek mennie kell. Nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell! – hangsúlyozta a miniszterelnök a Fidesz országos kampányindító rendezvényén.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök a Fidesz országos kampányindító rendezvényén pénteken a Millenárison elmondta: 

Ne kerteljünk, Brüsszelben baj van. Nagy baj. A vezetés csődöt mondott. Európa gazdasága hanyatlik. A zöld átállás így egy katasztrófa. Az ukrán gabona tönkre teszi az európai gazdákat. Özönlenek a migránsok a határokon át. A bűnözés nő, egyre több az erőszak. A gyerekeket át akarják nevelni, és gender aktivisták kezére akarják adni őket.

A brüsszeli vezetésnek mennie kell. Nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell! – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök a pénteki kampányindítón arról is beszélt, hogy a magyarok tudják, milyen a háború, volt benne részük. Az orosz-ukrán háború kapcsán elmondta, meggyőződése, hogy ebből a háborúból ki kell maradnia az országnak. 

Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború. Volt benne részünk épp elégszer. Meggyőződésem, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk. Ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!

„Magyarország nem enged a békéből!”

Amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán – hangsúlyozza ideójában a miniszerelnök:

„Brüsszelben ma háborúpárti többség van”

Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja – írja bejegyzésében a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában