Cellaügy

2024.02.02. 06:42

A börtönbiznisz egyik haszonélvezője védi a szélsőbaloldali olasz embervadászt

A hazánk elleni újabb támadás ürügyét a fogvatartási körülményekről szóló alaptalan, hamis vádak szolgáltatták, ami nem újdonság, hiszen az elmúlt években milliárdokat kellett a magyar államnak kifizetnie az úgynevezett börtönbiznisz miatt. A szélsőbaloldali támadássorozat elkövetőinek perében ismét felbukkan Magyar György ügyvéd, aki az egyik ismert szereplője volt az említett kártérítésiper-dömpingnek.

MW

Magyar György ügyvéd beszél, mellette Magyar Gábor (k) és Bánáti János ügyvéd Nagy Imre és társai semmisségi igazolása ügyében tartott nyilvános ülésen az V. kerületi Markó utcában 2016. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyarországi büntetés-végrehajtási intézményekben tapasztalható rossz fogvatartási körülményekre hivatkozva egy jól behatárolható kör közreműködésével tömegesen indítottak kártérítési pereket elítéltek, akik esetenként milliós összegeket zsebelhettek be – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A szélsőbaloldali támadássorozat elkövetőinek perében ismét felbukkan Magyar György ügyvéd. A baloldali politikában is aktív – a 2021-es előválasztás lebonyolításában közreműködő – jogász most az olasz szélsőbaloldali aktivista, Ilaria Salis védelmét látja el, akire az ügyészség 11 év letöltendő szabadságvesztést kért bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Magyar György a sajtónak panaszkodott a hétfői tárgyalás után, miközben az olasz sajtót elárasztották azok a képek, amelyeken a vádlott kéz- és lábbilincsben látható.

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György
Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

„Védencem nagyon rosszul viseli a fogva tartás körülményeit. Úgy érzi, feleslegesen tartották ilyen szigorú felügyelet alatt. Kezdetben a kapcsolattartást sem engedélyezték a szüleivel. Nemzetközi terroristaként tekintenek rá” – nyilatkozta az ügyvéd a Magyar Hangnak.

A börtönbiznisz haszonélvezői

Az újabb botránykeltés kapcsán érdemes felidézni, hogy az olasz szélsőbaloldali aktivistát védő ügyvéd és fia, Magyar Gábor a börtönbiznisz mellett számos esetben lépett fel a magyar állam ellen, akár a nemzetközi színtéren is. Magyar Gábor irodája az egyik haszonélvezője volt a már említett kártérítési pereknek. Magyar György fia és ügyvédtársa ekkoriban, 2015-ben a Népszava kérdésére meg is jegyezte: „Sajnos egyre több komoly ügy kerül Strasbourgba, lassan egy külön magyar osztályt lehetne létrehozni.” Arról persze már szemérmesen hallgatott, hogy a dömping egyik szereplője épp a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda lehetett – legalábbis a nevük feltűnően sokszor kerül elő az Emberi Jogok Európai Bírósága döntéseiben.

A Soros-hálózat tagja

Jól dokumentált Magyar Gábor nemzetközi globalista körökhöz és a Soros-hálózathoz fűződő elkötelezettsége, a korábbi tanulmányai és eddigi pályafutása számos példát mutat erre. A jogász 1995-ben elvégezte a Soros György által támogatott New School for Social Research „Demokrácia és sokszínűség” programját New Yorkban, egy 2011-es életrajza szerint pedig a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületének tagja volt. Utóbbit szintén támogatja Soros György alapítványa, az Open Society Foundations.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában