Átfedés

2023.12.13. 18:10

A DK-s polgármester szerint összefüggés van a számlagyárügy és a baloldali kampányfinanszírozás között (videó)

Szaniszló Sándor szerint az Amnesty-vezér testvérének büntetőügye és a külföldi kampányfinanszírozás összekapcsolódik.

MW

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere (j) felszólal a Fővárosi Közgyűés ülésén a Városházán 2022. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Napról napra újabb hajmeresztő részletek kerülnek nyilvánosságra az ügyvédi praxisától eltiltott Vig Mórról, a harcos jogvédő Vig Dávid testvéréről, egyelőre azonban még rejtély, milyen kapcsolat van a számlagyárügy és a baloldal külföldi kampányfinanszírozása között – írja a Magyar Nemzet.
A lap riportere a Fővárosi Közgyűlés előtt arról faggatta Szaniszló Sándort, hogy mi a véleménye a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által őrizetbe vett, majd később letartóztatott Vig Mór ügyéről. A politikus leszögezte, hogy pártjának, a Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek. 

A meglepett újságíró azonnal visszakérdezett, jól érti-e, hogy a polgármester az Amnesty-vezér testvérének az ügyéről beszél, amire a politikus egyértelmű választ adott: „Minden mindennel összefügg”.

Egyelőre rejtély, hogy Vig Mór büntetőügye miként függ össze bármilyen kampányfinanszírozással, ezért Magyar Nemzet újabb kérdésekkel fordult az ügyben eljáró NAV-hoz.

Mit lehet eddig tudni a praxisától eltiltott Vig Mórról, illetve a nemrégiben kirobban számlagyárügyről?

November végén pattant ki a baloldal legújabb botránya, amikor nyilvánosságra került, hogy a NAV nyomozói akciófilmeket idéző nagyszabású rajtaütésben fogták el az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvérét, Vig Mórt, aki ellen a hatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást. A férfi a gyanú szerint olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

A NAV nyomozói 33 fővárosi helyszínen tartottak házkutatást – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve –, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le. Az akcióról készült videón látszik, hogy az egyik ingatlanban egy többszemélyes kanapéra rakták ki a megtalált pénzt a NAV-osok: az egyik ülésrészen húszezresek sorakoztak, a másikon tízezresek ugyanígy, mellettük néhány százas és kétszázas euróköteg. Telefonok, adathordozók, számítógépek, iratkupacok úgyszintén láthatók a felvételen, ahogy járművek is, egyebek közt egy Porsche terepjáró, amit szintén átvizsgáltak a NAV emberei.

Ezen túl ugyanakkor Vig Mór több más ügyére is fény derült az utóbbi napokban:

A Magyar Nemzet riportja itt tekinthető meg:

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában