Vélemények

2023.11.02. 18:42

Hollik: a nemzeti konzultációban három olyan gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot

A nemsokára induló nemzeti konzultációban három olyan fontos gazdasági kérdés is lesz, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ránk akarja erőltetni az akaratát - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában.

MW

Hollik István, a KDNP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. október 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hollik István hozzátette: "ezek ráadásul húsbavágó kérdések", hiszen a rezsicsökkentésről, a kamatstopról, valamint az extraprofitadóról szólnak. 

Brüsszel szerint ezeket mind el kéne törölni. Ma viszont Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági energiaár - mondta a politikus, aki úgy fogalmazott, "ennek vetne véget a brüsszeli direktíva". 

Hollik István hangsúlyozta, 

egy ilyen komoly politikai vitában meg kell kérdezni a magyar embereket. 

"Legalábbis szerintünk" - tette hozzá. Úgy látszik a dollárbaloldal szerint viszont nem, hiszen Dávid Ferenc, "Gyurcsány árnyékminisztere" időhúzónak és feleslegesnek nevezte a nemzeti konzultációt - utalt a DK politikusa által mondottakra. 

"Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen amikor ők kormányoztak, soha nem kérdezték meg az embereket, az energiaárakat viszont 2010 előtt az egekbe emelték, és emellett ők persze Brüsszel minden kérését kérdés nélkül végrehajtották" - mondta Hollik István. 

A politikus emlékeztetett, 

a "dollárbaloldal" a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta támadja azt. 

Egy évtizede beszélnek arról, hogy a rezsicsökkentés tarthatatlan, az árszabályozó intézkedések, mint a rezsicsökkentés, rosszak. Sőt, Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint "a rezsicsökkentés az egy hülyeség" - mondta. 

Hollik István kiemelte: mi viszont arra kérjük Gyurcsány Ferencet, ne támadják, hanem vegyenek részt a nemzeti konzultációban. Így újra lehetőségük lesz világossá tenni a magyarok számára, hogy a rezsicsökkentés ügyében a magyar emberek és családok, vagy Brüsszel oldalán állnak. 

"Egy biztos, ezt a csatát csak úgy lehet megnyerni, ha minél többen elmondjuk a véleményünket és ez alapján egyértelművé válik a magyarok akarata. Ezért arra kérünk mindenkit, pártállástól függetlenül, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és védjük meg együtt közös eredményeinket" 

- hangsúlyozta Hollik István.

Kovács Zoltán: a migráció ügye is újra napirendre kerül a nemzeti konzultációban 

A most induló nemzeti konzultációban a migráció ügye is újra napirendre kerül - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban. 

Kovács Zoltán közölte, 

2015 óta Brüsszelben mit sem változott a hozzáállás az illegális migrációhoz, ugyanakkor "különös aktualitást ad a kérdésnek az, hogy miközben láthatóan és tudottan, szervezett bűnözői csoportok mellett most már radikális csoportok vették át az illegális migráció irányítását,

 Brüsszelben áterőltettek, elfogadtak egy új migrációs csomagot". 

Az új migrációs csomag nem pusztán a szétosztás mechanizmusát elevenítené fel és újítaná meg, hanem átírja az eljárások folyamatát is - figyelmeztetett az államtitkár. Hozzáfűzte, már azelőtt be kellene fogadni az illegális migránsokat, mielőtt a velük szemben lefolytatott eljárás véget érne. 

Ezáltal pedig olyan migránsgettók jönnének létre ott is, ahol eddig nem voltak, amit 2015 óta következetesen elutasítunk - mondta Kovács Zoltán. Közölte: 

Magyarország kormányának álláspontja az illegális migrációval kapcsolatban teljesen egyértelmű: nem szabad beengedni az illegális migránsokat, "nem szabad idehozni a bajt", hanem meg kell őket állítani a határon. 

Nagyon szoros, egyértelmű és szigorú határellenőrzésre van szükség, nem léphet Európa területére olyan, akivel kapcsolatban nem folytattak le ellenőrzést - szögezte le az államtitkár. Arra kért mindenkit, mondják el véleményüket ezzel kapcsolatban a nemzeti konzultáción, "erősítsék meg a korábban adott mandátumot".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában