Közlemény

2023.10.09. 23:39

Szolidaritási istentiszteletet tartanak a Dohány utcai zsinagógában

Szolidaritási istentiszteletet tartanak szerdán 18 órától a Dohány utcai zsinagógában a Hamász terroristái által szombat hajnalban megtámadott Izrael mellett – közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfő este az MTI-vel.

MW

Frölich Róbert országos főrabbi beszédet mond a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga avatásán 2021. június 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Azt írták: a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) mindenkit vár a Dohány utcai zsinagógába, hogy „megemlékezzünk a terror áldozatairól és kifejezzük szolidaritásunkat a zsidó állam mellett”. 

A szolidaritási istentiszteleten a rabbinikus teendőket Frölich Róbert országos főrabbi látja el. 

Beszédet mond Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke. Közreműködik Ferenczi Eszter orgonaművész, Fekete László főkántor, Király Miklós operaénekes és Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. 

A szervezők azt írták:

mélységesen aggódnak a megtámadott Izraelben élő szeretteikért, rokonaikért, barátaikért, hittestvéreikért, de bíznak a zsidó állam erejében. 

Hozzátették, kérik az Örökkévalót, hogy áldja meg Izrael államot, „megváltásunk első lépését, oltalmazza azt kegyelme szárnyai alatt és terítse ki fölötte békéje sátrát! Erősítse meg szent földünk védelmezőinek kezét, mentse meg őket! Istenünk, díszítsd fel őket a győzelem koronájával!” – fogalmaztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában