Kapcsolatok

2023.10.19. 06:08

„Kína Szilícium-völgyében” tárgyalt Orbán Viktor

Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával, és megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója című kiállítást. Ezt követően Vang Csuan-fuval, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnökével tárgyalt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával tartott megbeszélésre a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A város vezetője bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági, üzleti együttműködési lehetőségekről.   

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára (b) megbeszélésük előtt a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, ahol 17 millióan laknak, így Kína öt legnépesebb városa közé tartozik. Globális technológiai, kutatási, gyártási, pénzügyi, turisztikai és szállítási központ, kikötője a világ negyedik legforgalmasabb konténerkikötője.  

NAGY Márton; LANTOS Csaba; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott csoportképen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b5) és Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára (b6) a találkozójukon a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én. Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b4), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (b2) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b3), mögötte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke (hátul b5)
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

 

A nap folyamán Orbán Viktor további tárgyalásokat folytat a térségben kínai óriásvállalatok vezetőivel, majd megtekinti a magyar Zoboki-Demeter építésziroda által tervezett Nanshan Kulturális Központot – közölte Havasi Bertalan.

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megtekinti a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója című kiállítást a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

A BYD autógyártóhoz látogatott Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Sencsenben tárgyalt Vang Csuan-fuval, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

LANTOS Csaba; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a BYD autógyárban, a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én. Balra Vang Csuan-fu, a BYD alapító-elnöke (b), jobbra Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j)
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

A BYD autógyárban a magyar kormányfőnek tájékoztatást adtak a vállalat felépítéséről, magyarországi tevékenységéről - a komáromi autóbuszgyár és a fóti akkumulátor-összeszerelő üzem működéséről -, majd bemutatták a BYD által készített legmodernebb elektromos autómodelleket.

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vang Csuan-fu, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a kínai BYD alapító-elnöke (j) a BYD autógyárban, a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Orbán Viktor közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyhez a következő sorokat írta: „magyar táncok kínai módra.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában