Díjátadó

2023.10.27. 14:00

Három pillérre épül a kormány családbarát politikája

Az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a választás szabadsága jelenti azt a három pillért, amelyekre a kormány családbarát politikája több mint tíz éve épül – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken Budapesten, egy díjátadón, írja az MTI.

MW

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszédet mond a Családokért díjak, valamint a Családbarát munkahely díjak ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban 2023. október 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hornung Ágnes a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadóján kiemelte,

a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.

A családbarát politika három pillérre épül: az otthonteremtés támogatására, ugyanis a saját otthon biztonságérzetet ad; a támogatásokkal és adókedvezményekkel az anyagi biztonság megteremtésére, hogy a családoknak ne kelljen nélkülözniük semmilyen körülmények között, valamint a választás szabadságának megadására, hogy a gyereket vállalóknak ne kelljen lemondaniuk a munkavállalásról, a karrierépítésről – részletezte az államtitkár.

Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy a 13. alkalommal átadott Családbarát munkahely díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel.

Ismertetése szerint az idei pályázatra 360 jelentkezés érkezett, ez a szám a tavalyi és tavalyelőtti kétszerese. A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban részesül összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahely cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra – mondta az államtitkár.

HORNUNG Ágnes
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (k) és a Családokért díjjal kitüntetettek a díjak ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban 2023. október 27-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Hozzátette, az idei díjazottakkal együtt már 607 munkahely érdemelte ki a családbarát címet, a jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás családi nyaraláshoz.

Az elmúlt években az elismerés számos követőre talált, ugyanis civil szerveztek és önkormányzatok is létrehoztak hasonló díjakat – jegyezte meg Hornung Ágnes.

A tíz embernek átadott Családokért díjról azt mondta, olyan emberek kaphatják meg, akik

elképesztő hittel, erővel és szerénységgel dolgoznak, munkájukkal hozzájárulnak a családok jólétéhez, segítséget nyújtanak a családvédelem és az örökbefogadás területén, támogatják az időseket, valamint kiemelkedő szakmai, közszolgálati munkát végeznek.

Családbarát munkahely díjat vehettek át könyvtárak, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok rendőrkapitányságok, vállalatok, művelődési központok, múzeumok, tankerületi központok. A díjazottak között van például az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt., a Magyar Nemzeti Bank, a Magyarországi Református Egyház, a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft., a Nemzeti Választási Iroda és az Országos Mentőszolgálat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában