Bírság

2023.10.10. 12:01

Hadházy Ákosnak 300 ezer forintot kell fizetnie a kordonbontásért

Az elmúlt hónapok pedagógus- és diáktüntetésein az országgyűlési képviselő már-már törzsvendég volt. Az előre bejelentett demonstrációk után a politikus szinte kivétel nélkül a rendbontásra, jogtalan fellépésre készülő tömeggel tartott sőt, a kordonbontásoknál rendre az első sorban volt – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

MW

Hadházy Ákos az április 24-ei kordonbontáson

Forrás: AFP

Fotó: Huszti István

Hadházy Ákos saját közösségi oldalán, egy cinikus hangvételű bejegyzésben írta, hogy:

Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett, mert a hatóság azt „állapította meg“, hogy három alkalommal is én voltam a várbéli kordonbontások szervezője.

A politikus szerint ennél azonban sokkal nagyobb baj, hogy „a hírek szerint diákokat is zaklat a rendőrség”.

Van, akiről én is tudok, de egyáltalán nem mindenkiről. Nem tartunk természetesen ott, hogy komoly retorzióktól kellene tartani, a pénzbüntetés viszont reális opció – írta a politikus, aki arra kért mindenkit, hogy „ha lennének ilyen büntetések, jelentkezzenek nálam, az általam létrehozott alapítvány segíteni fog

– olvasható a bejegyzésében.

A Hadházy megemlítette posztjában a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványt, amelynek vezetője Kovács Áron Attila. A szervezet a bíróság honlapján fellelhető adatok szerint tavaly közel 6,2 millió forintnyi adományt kapott.

Az alapítvány 2021-ben 3,2 millió, 2020-ban pedig több mint 13,7 millió forintnyi adományt gyűjtött.

A bírság előzményéhez tartozik, hogy az elmúlt hónapok pedagógus- és diáktüntetésein Hadházy Ákos már-már törzsvendég volt. 

Az előre bejelentett demonstrációk után a politikus szinte kivétel nélkül a rendbontásra, jogtalan fellépésre készülő tömeggel tartott, sőt a kordonbontásoknál rendre az első sorban volt.

Emlékezetes, momentumos politikusok először március 14-én álltak neki az építési területet védő kordonok lebontásának. Az akcióban részt vevő Hadházy Ákos közösségi oldalán megosztott bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze a Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában