Térfoglalás

2023.07.31. 10:44

Rohamosan terjeszkednek Sorosék Ukrajnában

A Nyílt Társadalomért Alapítványok Harkovban, Lembergben, Odesszában, Kijevben is működtetnek irodákat, alapítványokat, de közvetlen módon több száz más egyesületet is finanszíroznak - írja a Tűzfalcsoport.

MW

Soros György

Forrás: Imaginechina/AFP

Fotó: dycj

Soros György és alapítványa aktív terjeszkedésbe kezdett Ukrajnában. Ahogy az oroszok hatolnak előre keleten, úgy hoznak létre irodákat, szervezeteket Sorosék délen és nyugaton. Mi állhat az ukrán terjeszkedés hátterében? 

Ezen a térképen jól kivehető, hogy melyek Európában a Soros-féle expanziónak a főbb irányai:

 

Ebben a két térségben a legaktívabb a szervezet és maga Alex Soros is. Aki szinte havonta ellátogat a Balkánra, illetve posztol a balkáni tevékenységükről. Ukrajnában, igazán látványosan viszont az orosz hadsereggel egyidőben (némileg megelőzve azt) jelentek meg a Soros szervezetek, és a Sorosdollárok.

Ukrajnában a központi Soros-szervezet a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány, amely annak rendje és módja szerint egy hivatalosan bejegyzett ukrán civil szervezet, amelyet maga Soros György alapított 1990 áprilisában. 

Ez a központi intézmény felel lényegében a teljes ukrán hálózatért,

 és ehhez kapcsolódnak a Lengyelországban és a balti országokban működő Soros-szervezetek is, mint például a lengyel Báthori István Alapítvány is. Amely az ukrán szervezeteket hivatott segíteni Lengyelországból.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában