Európa gyenge és fél Amerikától

2023.07.29. 10:14

Rod Dreher: ha Trump lenne az elnök, komolyan venné Orbán Viktor szavát a háborúval kapcsolatban

Az idei MCC Feszt-en is előadó, konzervatív szerző az Origónak adott interjúban arról beszélt, Európa tönkreteszi saját gazdaságát ezzel a háborúval, azonban az európai országok nem elég erősek ahhoz, hogy szembeszálljanak Washintonnal.

MW

Sohrab Ahmari teheráni születésű amerikai konzervatív publicista, Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója, Colin Morrison, a Flashes & Flames Media Ltd. alapító szerkesztője, Rod Dreher író, a The American Conservative szerkesztője, Javier Villamor újságíró és Arany Bence moderátor (b-j) a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Minden évben megtartja Orbán Viktor miniszterelnök nagyívű beszédét Tusnádfürdőn, a Bálványosi Szabadegyetemen, amelyen mindig globális jelentőségű eseményekkel foglalkozik, most természetesen az orosz-ukrán háborúval. Az Origo ezzel kapcsolatban kereste meg Rod Drehert, a The American Conservative egykori publicistáját, a Danube Institute vendégkutatóját. 

Az idei MCC Feszt-en is előadó, nagyhatású konzervatív szerző arra a felvetésre, hogy manapság egyedül Donald Trump és Orbán Viktor utasítja el egyértelműen a háború folytatását a világban, azt mondta:

Ha Trump lenne az elnök, komolyan venné Orbán Viktor szavát a háborúval kapcsolatban.

Hozzátette, egyedül Trump képes legyőzni Bident a jövő évi választáson.

Arra a kérdésre, hogyan lehetséges hogy

Európa vakon követi Amerika utasításait a háborúval kapcsolatban, különösen a gazdasági szankciók terén, Rod Dreher egyértelműen a gyengeséget jelölte meg válasznak. 

Szerinte egyértelmű, hogy Európa tönkreteszi saját gazdaságát ezzel a háborúval, azonban az európai országok nem elég erősek ahhoz, hogy szembeszálljanak Washintonnal.

Rod Dreher úgy vélte,

Orbán Viktor a tusványosi beszédében - ami brilliáns geopolitikai beszéd volt - rámutatott, hogy mennyivel gyengébb az európai gazdaság Amerika gazdaságához képest.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában