Guruló dollárok

2023.06.29. 07:59

Hárítás, magyarázkodás, hallgatás – a baloldal három stratégiája a finanszírozási botrány kapcsán

Bár a tavalyi választási kampány során még együttműködött a baloldal, pártjai most mégis ódzkodnak a felelősség közös vállalásától a kampányfinanszírozási botrányban.

PR

Az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott gyűlése 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az érintett hat párt a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországért Mozgalommal (MMM) együtt

  1. hárít,
  2. magyarázkodik, vagy épp
  3. hallgat

arról, mennyi pénzt kaptak abból a több milliárd forintból, amely az Action for Democracy nevezetű amerikai NGO-n keresztül érkezett az MMM számlájára, amely az összefogás központi kampányának működtetését szolgálta – emlékeztet cikkében a Magyar Nemzet.

Mióta az Állami Számvevőszék jelentéstervezetet küldött a hat pártnak a tiltott támogatásról, illetve a Nemzeti Információs Központ (NIK) titkos jelentése nyilvános lett, 

a DK és az MSZP feltűnően hallgat, a Momentum terel.

Karácsony Gergely azzal hárítja érintettségét és felelősségét, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai nem külföldről származtak. Márki-Zay Péter pedig váltig állítja, az ő mozgalma minden fillérrel elszámolt.

A leghevesebben a Jobbik magyarázkodik a tiltott pártfinanszírozás miatt. 

Gyöngyösi Márton több fronton is védekezik, támadja Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt, nyilvános vitára hívja az Állami Számvevőszék elnökét, és nem ment el arra a találkozóra, amelyet az ÁSZ kezdeményezett az érintett pártok részvételével.

A Magyar Nemzet teljes cikkét IDE KATTINTVA érheti el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában