Nyomozás

2023.04.04. 14:32

Razziázott a rendőrség az Európai Néppárt brüsszeli székházában

Sajtóinformációk szerint a 2019-es európai parlamenti választásokkal kapcsolatban történt korrupció ügyében nyomoznak, s ennek nyomán foglaltak le most számítógépeket. A Néppárt elismerte a vizsgálat tényét.

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Kenzo Tribouillard

Házkutatást tartott a brüsszeli rendőrség az Európai Néppárt (EPP) székházában – írja az Euractiv hírportál nyomán a Magyar Nemzet

Az első információk alapján úgy tudni, a rendőrség a 2019-es európai parlamenti választásokkal kapcsolatban történt korrupció ügyében nyomoznak és olyan pénzügyi csalással kapcsolatos számítógépeket foglalt le, amelyekben vélhetően az EPP munkatársai is érintettek.

A Mandiner a német média nyomán hozzáteszi, hogy Mario Voigt CDU-s képviselő tevékenysége áll a vizsgálatok középpontjában. Voigt jelenleg a CDU vezetője Türingiában. 

Mario Voigt ügyvédein keresztül később elutasította a vádakat, mondván: a rendőrségi fellépés aránytalan és túlzó.

 

Az Európai Néppárt keddi nyilatkozatában elismerte, hogy a belga és a német rendőrhatóságok képviselői április 4-én, kedden látogatást tettek a párt brüsszeli székházában. Azt is elismerték, hogy a látogatás egy Türingiában folyó vizsgálathoz kapcsolódik. 

 

Az EPP hozzátette, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal és minden vonatkozó információt és dokumentumot átadnak majd az illetékeseknek. Megjegyezték azonban, hogy folyamatban lévő vizsgálatról lévén szó, további kommentárt nem kívánnak fűzni az ügyhöz. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában