Tárgyalások

2022.03.21. 18:18

Orbán Viktor: veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán (videó)

Közösségi oldalán osztott meg egy videót tárgyalásairól a miniszterelnök.

Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket a háborúba - írta közösségi oldalára kitett videója elé Orbán Viktor miniszterelnök, miután egyeztetett az Európai Tanács elnökével. A miniszterelnök azt mondta: veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán.

Az előző hét sem volt könnyű, ez a hét még nehezebb lesz

- mondta a miniszterelnök.

NATO- és EU-csúcs is lesz a héten. Vannak tagállamok, amelyek felvetették, hogy légtérzárat hozzon létre a NATO Ukrajna felett.

A NATO egy védelmi szövetség. Arra képesek és alkalmasak vagyunk - sőt kötelességünk is - hogy egymást megvédjük, de a NATO területén kívül katonai akcióba bonyolódni nem dolga a NATO-nak. Magyarország álláspontja világos: sem katonát, sem fegyvert nem akarunk küldeni a NATO területén túlra -

mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök egy másik veszélyes javaslatot is megemlített. Ez az orosz gáz- és olajszállítások kérdése.

Ezt tíz nappal ezelőtt már sikerült rendeznünk. Világossá tettük, hogy a szankciókat nem lehet kiterjeszteni az orosz gáz- és olajbehozatalra, mert az Magyarország és néhány más ország esetében aránytalanul, szinte elviselhetetlenül nagy terhet jelentene. Közösen néhány országgal fellépünk és ismét meg fogjuk védeni Magyarország energiaellátását és az ország működésének biztonságát

- mondta a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában