Csütörtök reggel jön a nagyinterjú

2022.03.30. 23:01

Orbán Viktor az Origónak: a választás tétje Magyarország békéje és biztonsága

A megszorítás mint gazdaságpolitikai eszköz a baloldali eszköztár része - nyilatkozta a kormányfő.

A választás tétje Magyarország békéje és biztonsága - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Origónak adott interjúban, amelyet teljes egészében holnap, csütörtökön közöl a lap. 

Eredetileg úgy tűnt, a kampány arról szól majd, hogy visszajön-e az, ami 2010 előtt volt, visszajön-e a bukott múlt, vagy mehetünk előre, de közbejött a szomszédunkban egy háború. Ha a baloldal nyerne, azonnal megkezdődne a fegyverszállítás Ukrajnának, és Magyarország bevonódna a háborúba - erről is beszélt a miniszterelnök. Szóba került az is, hogy ha a baloldal nyerne vasárnap, akkor lenne megszorítás, ha pedig a jobboldal, akkor nem.

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány jelöltje, Márki-Zay azzal próbálta ijesztgetni a választókat, hogy Orbán Viktor a választási győzelem után lényegében mindent visszavonna, a családtámogatásoktól kezdve, a miniszterelnök azt mondta:

A megszorítás mint gazdaságpolitikai eszköz a baloldali eszköztár része. Mi is szoktunk válságot kezelni, de sohasem alkalmaztunk megszorítást.

Ezekről a kérdésekről, az orosz-ukrán háborúról, a genderőrületről, a Brüsszellel való kapcsolatunkról, az uniós pénzekről, a világgazdasági helyzetről, Amerika új szerepéről és a megváltozó világrendről, sőt még a kis Vukról és A tanú című filmről is szó van abban a nagyinterjúban, amelyet holnap, csütörtökön reggel közöl az Origo. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában