csoda, hogy túlélte

2019.01.01. 22:09

Élve találtak egy csecsemőt a leomlott orosz ház romjai alatt

A 11 hónapos babára 35 órával a Magnyitogorszkban történt gázrobbanás után találtak rá.

Élve találtak rá 35 órás kutatás után egy 11 hónapos kisgyermekre Magnyitogorszkban, ahol hétfőn gázrobbanásban beomlott egy tízszintes lakóháztömb része. A mentőalakulatok két újabb holttestet is találtak a romok között, ezzel kilencre nőtt a szerencsétlenségben meghaltak száma és több mint 30 embert eltűntként tartanak számon – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának cseljabinszki területi részlege.

A csecsemő annak köszönheti túlélését, hogy gyermekágyban feküdt és alaposan betakarták.

A mentők a kisfiút az uráli iparváros gyermekkórházába szállították, ahol különböző vizsgálatokat végeznek el rajta: megröntgenezik a koponyáját, a mellkasát, a végtagjait. Az orvosok szerint kedvezőek az esélyei, de súlyos az állapota, az intenzív osztályon ápolják.

A kisfiú eszméleténél van, az elsődleges vizsgálati eredmények szerint koponyasérülést, illetve a lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett. A kisfiút egy moszkvai kórházba fogják szállítani – közölték illetékesek.

A mentők elmondták, hogy a kisfiút azután találták meg, hogy a kutatás közben meghallották a sírását.

Azonnal nagyszabású akcióba kezdtek, a munkákban az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának több tucatnyi szakértője vett részt. Először mentőkutyákkal vizsgálták a területet, de nem találtak sérültet. A mentők ezután a törmeléket eltakarítva hatoltak a mélybe. Először beszakadt épületelemeket kellett eltávolítaniuk, így tudták a kisfiút kiemelni.

A kisfiú édesanyja is a túlélők között van, megérkezett a kórházba, és azonosította a gyermeket – közölte a katasztrófa-elhárítás szóvivője.

Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság gázrobbanás ügyében indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik