Két súlyos kérdés

2018.04.18. 13:09

Szijjártó Péter: szeretjük a hazánkat, nem fogjuk átadni másoknak

Miért egyes európai országok ellen harcolnak Soros György és az emberei, miért nem a terrorizmus ellen? - firtatta a külügyminiszter újságírókkal beszélgetve.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten újságíróknak azt mondta: a történelmi jelentőségű és történelmi győzelmet hozó magyar választás után „elég érdekesen” alakulnak az európai fejlemények. A külügyminiszter négy pontot sorolt fel:

 • némelyek kétségbe vonják a magyar választás végeredményét, annak ellenére, hogy az első és a második helyezett között 1,7 millió szavazat volt;
 • az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottságának Magyarországgal szembeni eljárása négy nappal a választás után;
 • egy héttel a választás után Soros György Brüsszelbe utazott az Európai Bizottság alelnökéhez;
 • végül egy nappal Soros György brüsszeli látogatása után az Európai Parlament a Globális Migrációs Kompakt támogatásáról tartott plenáris ülést.
 •  

  Kedden az Európai Parlamentben egy határozattervezet is „előkerült”, amely a migrációt emberi jogként kívánja beállítani, és a migráció pozitív hatásairól értekezik – mondta Szijjártó Péter. Az európai parlamenti vita is világosan mutatja, hogy Brüsszel és az ENSZ ugyanazt akarják, azt, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Európába – emlékeztetett.

  A külügyminiszter hangsúlyozta: mindaz, ami a keddi európai parlamenti vitában kirajzolódott, ellentétes Magyarország és a magyar emberek érdekével. Hangsúlyozta:

  „Továbbra is a lehető leghatározottabban elutasítjuk, hogy a migrációt emberi jogként ismerjük el. Továbbra is visszautasítjuk, hogy a migráció pozitív folyamat.”

  Hozzátette: „Követeljük, hogy amikor a migrációval foglalkozunk, akkor a saját polgárainak biztonságát helyezzük az első helyre. Magyarország így fog tenni a jövőben is.”

  Szijjártó Péter két kérdést fogalmazott meg:

  Ha a migrációnak csak pozitív hatásai vannak, akkor hogyan lehet az, hogy az elmúlt két és fél évben Európában 330-an haltak meg olyan terrortámadásokban, amelyeket migrációs hátterű személyek követtek el? Vajon Soros György és az ő emberei az Európai Parlamentben miért egyes európai uniós országok ellen harcolnak, és miért nem a terrorizmussal szemben lépnek fel?

  A miniszter visszautasította azt a megközelítést, hogy a migráció a jó válasz a népesedési és a munkaerőpiaci kihívásokra, kiemelte: Magyarországon a népesedési és munkaerőpiaci kihívásokat a magyar emberekkel és magyar családokkal fogjuk megoldani. „Mi több magyar gyereket és több magyar családot szeretnénk, és nem több migránst Magyarországon. Mi szeretjük a saját hazánkat és nem fogjuk átadni azt másoknak” – jelentette ki.

  Bárhányszor megy Soros György Brüsszelbe, bárhányszor tűzik napirendre az illegális bevándorlás kérdését, bárhány szövetségese van Soros Györgynek Brüsszelben, mi nem fogunk meghátrálni. Ide illegális bevándorló nem fog bejönni a jövőben sem – fogalmazott Szijjártó Péter.

  Borítókép: MTI / Vajda János

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában