Válogatott

2023.11.09. 12:50

Ádám Martin pályafutása csúcsa lenne, ha kijutnánk az Eb-re

A magyar labdarúgó-válogatott már Bulgária vendégeként szeretne kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra a csatár Ádám Martin szerint, aki azt mondta: ha ez sikerülne, az lenne pályafutása csúcsa.

MW

Ádám Martin szerint hiányoznak majd a szurkolók Bulgáriából

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A dél-koreai Ulszan Hyundai csapatában légióskodó támadó az M1 aktuális csatornának csütörtökön kiemelte, hétfőtől a válogatott minden tagja azzal a céllal vág neki az összetartásnak, hogy a soron következő két Eb-selejtező közül már az elsőn, a zárt kapus bulgáriai találkozón bebiztosítsák az Eb-részvételüket.

Nagy érvágás a szurkolók hiánya

Természetesen a hiányzókat nehéz pótolni, de elég erős a keretünk és ha valaki valami miatt kiesik, akkor tudjuk helyettesíteni. Egy csapat vagyunk és csapatként is kell továbbjutnunk, úgyhogy nem hiszem, hogy egyének fognak dönteni

– fogalmazott a csatár, akinek hétfőn volt a 29. születésnapja.
Hangsúlyozta, sokat dolgozik azért, hogy rendszeresen tagja legyen a válogatott keretnek, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal pedig folyamatosan tartja a kapcsolatot, és örül neki, hogy az olasz szakember számít rá.

Most is beszéltem már vele a kerethirdetés előtt és után is. Lehet, hogy én már tudom, milyen szerepem lesz a következő két mérkőzésen, de nem árulhatom el, vagy nem akarom elmondani. Majd meglátjuk

– nyilatkozta Ádám arról, hogy a bulgáriai, valamint a Montenegró ellen a Puskás Arénában sorra kerülő Eb-selejtezőn kezdő lesz-e vagy sem.

A támadó arról is beszélt, nagy érvágásnak tartja, hogy a magyar szurkolók nem lehetnek ott Bulgáriában, de a zárt kapus mérkőzés előnyeként fogalmazta meg, hogy a pályán jobban hallják majd egymás hangját.

Bajnok lett csapatával

Klubcsapatáról elmondta, a nyári kisebb hullámvölgy ellenére végig stabil teljesítményt sikerült nyújtaniuk, ennek is köszönhető, hogy meg tudták védeni a bajnoki címüket. Saját teljesítményéről úgy vélekedett, hogy az lehetne jobb is, de minden versenysorozatot figyelembe véve nem elégedetlen a statisztikai mutatóival.

Ebben a szezonban talán egy kicsit kevesebb labdát kaptam centerként, másképpen kellett egy picit futballoznom, mint az előző idényben, sokszor nem a befejezőcsatár szerepe hárult rám

– magyarázta. Hozzátette, az Ulszan vezetőedzője ragaszkodik hozzá, a téli átigazolási időszakban így szinte biztosan nem vált klubot. Szerinte ha máshol folytatja majd a pályafutását, a váltásra akkor is csak nyáron kerülhet sor.

A csoportjában veretlenül éllovas magyar csapat jövő csütörtökön Plovdivban Bulgária, három nappal később a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen lép pályára, és ha a két meccsen egyetlen pontot szerez, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül kijut a jövő nyári németországi kontinensviadalra.

Gazdagék a nyolc között

A magyar válogatott játékosával, Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Union bejutott a nyolc közé az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásában. A légiós csapata a hazai, 3-1-es győzelem után idegenben 1-0-ra nyert a New England Revolution ellen. A liga honlapja szerint a 27 éves válogatott középpályás végigjátszotta a találkozót, amelyen a Philadelphia a 44. percben emberelőnybe került, egy Gazdag ellen elkövetett szabálytalanság után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában