Bundesliga

2023.09.01. 18:55

Európa bajnok csapattársat kap Schäfer András

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin bejelentette az olasz Európa bajnok Leonardo Bonucci szerződtetését.

MW

Az olasz Leonardo Bonucci ünnepel, miután belőtte az egyenlítő gólt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Anglia ellen

Forrás: MTI/EPA/pool

Fotó: Andy Rain

A 121-szeres olasz válogatott védő jövő nyárig szóló szerződést kötött a berlini klubbal, amely a magyar válogatott középpályását, Schäfer Andrást is foglalkoztatja.

Bonucci 2006 májusában az Internazionale színeiben debütált a Serie A-ban, de később a másodosztályú Bari játékosaként keltette fel a Juventus figyelmét, amely 2010 nyarán szerződtette őt. Végül egy egyéves milánói kitérőt leszámítva teljes karrierjét a Zebráknál töltötte. A klasszis futballista a torinóiak színeiben 502 mérkőzésen lépett pályára, nyolc bajnoki címet nyert a csapattal.

Az olasz válogatottban Marcello Lippi irányítása alatt 2010 márciusában mutatkozott be, legnagyobb sikerét a 2021-es Európa-bajnokságon ünnepelte, itt jó barátjával, Giorgio Chiellinivel fantasztikus párost alkottak a védelemben és hatalmas szerepük volt abba, hogy a gárda megnyerte a kontinensviadalt.

Az Union az előző idényben története legjobb eredményét elérve negyedik volt a Bundesligában, így a Bajnokok Ligája csoportkörében lesz érdekelt, ahol a Napolival, a Real Madriddal és a Bragával került azonos kvartettbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában