Bajnokok Ligája

2023.06.11. 10:07

A Manchester City vezetőedzője szerint a győzelmük meg volt írva a csillagokban (videó)

Josep Guardiola vezetőedző szerint "meg volt írva a csillagokban" az, hogy idén csapata, a Manchester City nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját.

MW

Josep Guardiola, a bajnok Manchester City spanyol vezetőedzője megcsókolja a trófeát a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében játszott Manchester City-Internazionale mérkőzést követő eredményhirdetésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Francisco Seco

A katalán edző az Internazionale ellen 1-0-ra megnyert szombati, isztambuli finálé után könnyeivel küzdve hozzátette, "hozzájuk tartozik" a trófea.   

Vigyázz, Real Madrid, már csak 13 végső győzelemre vagyunk tőled

- viccelődött a diadal után Guardiola utalva a 14 BL-diadallal rekorder spanyol klubra.   

"Nem szeretnénk ezután a siker után eltűnni, a következő szezonban még keményebben kell dolgoznunk, hogy újra eljussunk idáig. Aki ismer, tudja, hogy nem az a klub leszünk, amely egy-két idény után lekerül az európai futballtérképről, de az, hogy összejött a győzelem, hatalmas megkönnyebbülés mindenkinek. Mostantól senki nem fogja azt kérdezgetni, mikor nyerjük meg a BL-t" - fogalmazott a tréner.   

A Manchester City játékosai a bajnoki trófeával ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én
Fotó: Erdem Sahin / Forrás: MTI/EPA

A mostani szezonban triplázó angol együttest 2008-ban vásárolta meg és tette ezzel a világ egyik leggazdagabb együttesévé Manszúr bin Zajed al-Nahjan sejk, aki azóta mintegy másfélmilliárd eurót költött játékosokra, valamint Guardiolára. Utóbbi pályafutása 30. nagy trófeáját nyerte, és az első edző lett, aki két különböző csapattal is triplázni tudott.   

Ma történelmet írtunk. Tudtuk, hogy mindenki a triplázásról beszél, ezért volt rajtunk nyomás, de ezt a csapatot úgy építették fel, hogy ezt a lehető legjobban tudja kezelni

- nyilatkozott Ilkay Gündogan, a manchesteriek középpályása.   

"Egész életedben ezért dolgozol, így nagyon boldog vagyok. Ma szörnyen játszottam, de nem érdekel. Guardiolának külön köszönettel tartozom, mert annak ellenére is számított rám, hogy az előző idényben görcsösen futballoztam. Ő egy zseni" - fogalmazott Jack Grealish, akit 2021-ben, 100 millió fontért vásároltak meg az Aston Villától.   

A mérkőzés egyetlen gólját a 68. percben szerző Rodri arról beszélt, hogy az első félidőben kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott, de a csapat mentális erejét bizonyítja, hogy ezen túl tudott lépni, és végül az ő találatával nyert.   

Egy álom vált valóra, a szurkolók is megérdemelték, hiszen én még csak négy éve vagyok itt, de ők rengeteget vártak egy ilyen pillanatra. Megérdemeltük ezt a győzelmet

- mondta a mérkőzés legjobbjának választott védekező középpályás.   

A BL-gólkirály Erling Haaland "a legmerészebb álmaiban sem gondolt erre", és meglátása szerint szüksége lesz néhány napra, hogy leülepedjenek benne az érzések.   

"Biztos vagyok abban, hogy miután ez megtörténik, újra a csúcsra akarok majd törni" - fogalmazott a norvég támadó.   

A Manchester City története során először nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot.

Inzaghi: többet érdemeltünk ennél

Simone Inzaghi vezetőedző szerint csapata, az Internazionale többet érdemelt az 1-0-s vereségnél a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati, isztambuli döntőjében.

Az olasz szakember együttese úgy maradt alul a Manchester Cityvel szemben, hogy az angolok vezető góljának megszerzése után több hatalmas gólhelyzetet is kihagyott, egy ízben pedig a felsőlécet találta el.   

"Még mindig azon gondolkozom, végül hogy nem sikerült betalálnunk. Ennél nyilván többet érdemeltünk volna" - jelentette ki a 47 esztendős tréner.   

"Egy ilyen este után nem szeretnék senkit kiemelni, se elmarasztalni. A mérkőzés előtt is elmondtam, egyik játékosomat sem cserélném le másra, ma pedig a világ is látta, miért" - dicsérte csapatát Inzaghi.   

Az edző szerint labdarúgói megmutatták, hogy fel tudják venni a versenyt olyan erős ellenféllel is, mint a Manchester City.   

"A találkozó után minden játékosomat egyesével megöleltem, mivel fantasztikusak voltak. A szurkolók más végeredményt érdemeltek volna, de bízom abban, hogy boldogok amiatt, amilyen teljesítményt nyújtottunk" - fogalmazott a vezetőedző, aki szerint bátran támadtak, és így vesztettek el egy meccset, amit nem kellett volna elveszíteniük.   

"Értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk, ezzel a hozzáállással, háttérrel és elhivatottsággal leszünk még itt" - tekintett előre Inzaghi, aki 2021-es kinevezése óta két Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát nyert a milánóiakkal.   

"Nagyon csalódottak vagyunk, főleg, mert úgy kaptunk ki, hogy egyenrangú partnerei voltunk a Citynek" - tette hozzá Federico Dimarco, az olaszok védője.   

A szombati mérkőzés egyetlen gólját Rodri szerezte a 68. percben, a Manchester City amellett, hogy a bajnokság és az FA Kupa megnyerése után triplázott a mostani idényben, története első Bajnokok Ligája-győzelmét ünnepelhette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában