NHL

2022.05.11. 11:25

A kiesés szélén a címvédő Tampa Bay

A kanadai gárda, amely 2004 óta nem nyert párharcot a playoffban, kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodott, a győztes találatot az alapszakasz gólkirálya, Auston Matthews szerezte.

A Toronto Maple Leafs hazai környezetben 4-3-ra nyert a legutóbbi két idényben bajnok Tampa Bay Lightning ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, ezzel már csak egy siker választja el attól, hogy lezárja az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot. 

A kanadai gárda, amely 2004 óta nem nyert párharcot a playoffban, kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodott, a győztes találatot az alapszakasz gólkirálya, Auston Matthews szerezte. 

A keddi játéknapon mind a négy csata 2-2-es összesítésről indult, a statisztikák alapján pedig sorsdöntő összecsapásokat rendeztek, ugyanis azok a csapatok, melyek ilyen állásnál hozták az ötödik meccset, 79 százalékban továbbjutottak az NHL történetében (219-58 az örökmérleg). 

A Minnesota Wild-St. Louis Blues összecsapáson Vlagyimir Taraszenko, a 2019-ben bajnok vendégek orosz csatára döntött azzal, hogy a harmadik harmadban mesterhármast ütött, első és második találata között mindössze 68 másodperc telt el, ami klubrekord. A hazaiaknál az ugyancsak orosz Kiril Kaprizov duplázott, így ebben a szériában már hét gólnál tart. Az NHL-ben legutóbb a 2009-es rájátszásban szerzett valaki ennél több gólt egy párharcban, akkor Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins és Alekszandr Ovecsekin, a Washington Capitals sztárja nyolcszor volt eredményes a két csapat egymás elleni küzdelme során. 

Az Edmonton Oilers-Los Angeles Kings mérkőzésen a vendégek hosszabbításban kerekedtek felül, a győztes gólt Adrian Kempe a ráadás 72. másodpercében ütötte. A duplázó svéd center az alapszakaszban 35 találattal a Kings legjobbja volt, a rájátszásban viszont csak most volt először (majd másodszor) eredményes. 

A Carolina Hurricanes a mindössze 20 éves Seth Jarvis duplájának is köszönhetően nyert otthon a Boston Bruins ellen. A hazaiaknál Sebastian Aho karrierje 39. és 40. pontját szerezte a playoffban, amivel két legendát, Rod Brind'Amourt (38) és Ron Francist (39) megelőzve a klub örökranglistájának második helyére jött fel, a listát Eric Staal vezeti 43-mal. 

Eredmények: 

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők: 

Keleti főcsoport: 

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 4-3 

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Toronto javára. 

Carolina Hurricanes-Boston Bruins 5-1 

A párharc állása: 3-2 a Carolina javára. 

Nyugati főcsoport: 

Minnesota Wild-St. Louis Blues 2-5 

A párharc állása: 3-2 a St. Louis javára. 

Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 4-5 - hosszabbítás után 

A párharc állása: 3-2 a Los Angeles javára.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában