premjer liga

2020.05.15. 12:54

Nikolic munkába állt a Lokomotiv Moszkvánál

Tiltakozóhullámot indított el a Lokomotiv Moszkva híveinek táborában a futballklub vezetésének döntése az edzőcseréről, amelynek nyomán Marko Nikolic, a MOL Fehérvár FC korábbi szakvezetője veszi át az együttes irányítását az orosz Jurij Szjomintól.

A vasutascsapat hivatalos honlapján csütörtökön jelentették be, hogy a 73 éves Szjominnal nem újítják meg május 31-én lejáró szerződését, s

június elsejétől a 40 éves Nikolic látja el a vezetőedzői teendőket a Premjer-Liga félbeszakított bajnokságában második helyen álló „Lokónál”.

A klub honlapját elárasztották a

tiltakozó üzenetek, a közösségi felületeken, de az orosz sajtóban is egymást érik a felháborodott szurkolói reakciók Szjomin eltávolítása miatt,

és a szerb szakemberrel szembeni ellenséges megnyilvánulásokból sincs hiány.

„Ez az egyik legkínosabb pillanat az orosz futball történetében!”

- írták a Twitter-felhasználók az igazgatótanács döntéséről, a vezetést a klub gyilkosának nevezve. Hasonló hangnemben megfogalmazott üzenetek tarkítják a Lokomotiv Instagram-oldalát is. Szjomin mellett szót emelt és az orosz labdarúgás korszakos alakjának minősítette őt Vitalij Mutko, korábbi orosz sportminiszter és futballszövetségi elnök, s edzők, játékosok vették egymás után védelmükbe az eddigi szakvezetőt.

A nemzetközileg is ismert és elismert trénerek egyike, Valerij Gazzajev magából kikelve fogalmazott a moszkvai klub vezetésének döntésére reagálva.

„Szjomin sok trófeát és érmet nyert az elmúlt években, akkor meg mi a váltás oka, magyarázzák meg nekem! Megértem, ha Mourinho vagy Guardiola kaliberű szakembert szerződtetnek, de hát egy ismeretlen edzőt hívtak ide... Nehezen érthető”

- adott teret kifakadásának a Szport Ekszpressz.

Marko Nikolic 2017 és 2019 között dolgozott Székesfehérváron, a csapattal bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!