aggódnak érte

2018.06.27. 12:10

Súlyos balesetet szenvedett a kétszeres olimpiai bajnok német kerékpáros

A 27 éves Kristina Vogel edzés közben, nagy sebességgel ütközött egy társával.

Gold medalist Germany's Kristina Vogel celebrates winning the women's sprint final during the UCI Track Cycling World Championships in Apeldoorn on March 2, 2018. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)

A 27 éves versenyző kedden a cottbusi velodromban nagy sebességgel összeütközött egy másik kerekessel, és a betonpályára zuhant. Először egy helyi kórházba szállították, majd mentőhelikopterrel egy berlini klinikára vitték. Az első diagnózis szerint számos törést szenvedett, súlyosan megsérült a gerince, ezért az éjszaka folyamán több műtéten is átesett.

„Aggódunk érte, nagyon rosszul néz ki”

- mondta Detlef Uibel szövetségi edző.

A 11-szeres világ- és háromszoros Európa-bajnok bringásnak 2009-ben egyszer már majdnem kettétört a karrierje, amikor egy balesetet követően két napig kómában volt. Három évvel később viszont aranyérmes lett csapatsprintben a londoni játékokon, 2016-ban Rióban pedig sprintben diadalmaskodott. Brazíliában egy olimpiai bronzérmet is nyert csapatsprintben.

Borítókép: Kristina Vogel egy korábbi versenyen, februárban

Foto Olimpik/NurPhoto/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában